Duel de totul sau nimic pentru Dinamo: "Dacă pierde, se desființează!"

Dinamo baraj Helmut Duckadam Ionel Danciulescu Universitatea Cluj Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 14 Mai 2022, 09:19
Data actualizarii: Sambata 14 Mai 2022, 09:20

Dinamo va disputa barajul pentru menținerea în Liga 1, după ce a încheiat pe locul 14 play-out-ul.

Adversara cea mai probabilă a lui Dinamo de la baraj este Universitatea Cluj, ocupanta locului 3 din Liga 2, care are șanse minime de a mai prinde poziția secundă, direct promovabilă.

Duel de totul sau nimic pentru Dinamo: "Dacă pierde, se desființează!"

În cazul în care va pierde baraj, Dinamo se va desființa, crede Helmut Duckadam. Fostul mare portar al Stelei consideră că problemele financiare își vor spune cuvântul în Ștefan cel Mare în cazul în care clubul va retrograda în premieră.

"Eu cred că barajul va fi practic decisiv pentru existeța acestui club. Dacă vor reuși să treacă de acest baraj, probabil că vor supraviețui. Dacă nu, cred eu că se vor desființa", a spus Helmut Duckadam, la Digisport.

Ionel Dănciulescu, fostul mare jucător al lui Dinamo, este ceva mai optimist și spune că formația alb-roșie este favorită la barajul cu Universitatea Craiova.

"A fost o presiune mare și în trecut, și în 2020, cu pandemia. Anul trecut, la fel, început catastrofal, dar s-a salvat pe final de sezon. Acum, Dinamo este favorită, n-ar trebui să aibă probleme cu Universitatea Cluj, dar situația este complicată. 

Primul meci se va juca la Cluj, poate Universitatea va prinde o zi de grație, Dinamo va juca slab, vor câștiga cu 2-0 gazdele, iar acasă joci cu o presiune fantastică. Dar eu, la cum am văzut echipa în ultimele etape, o văd favorită pe Dinamo", a mai spus Dănciulescu.

Dinamo poate evita Universitatea Cluj la baraj doar dacă formația antrenată de Erik Lincar câștigă meciul cu Concordia Chiajna, iar FC Hermannstadt pierde contra Stelei. În această situație, "câinii" ar întâlni formația sibiană pregătită de Marius Măldărășanu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!