Do$arul TRAN$FERURILOR | Inca o amanare dictata de Instanta! Inculpatii, chemati pe 29 ianuarie! Borcea: "Doamna judecatoare, am obosit!"

Autor: Sport.ro
Miercuri 22 Ianuarie 2014, 17:40

	Do$arul TRAN$FERURILOR | Inca o amanare dictata de Instanta! Inculpatii, chemati pe 29 ianuarie! Borcea: "Doamna judecatoare, am obosit!"

► Weekend FAntastic la Sport.ro! Vineri, 21.45: Arsenal - Coventry City! Sambata, 14.45: Bournemouth - Liverpool! FA Cup. Religia Fotbal!

Astazi are loc un nou termen in Dosarul Transferurilor, poate cel mai lung proces pentru oamenii din fotbal. Aici, din cauza unor plecari de jucatori la care cluburile au fost pagubite, mai multi actuali sau fosti conducatori risca sa ajunga in spatele gratiilor. Dosarul a fost deschis in noiembrie 2008, in urma cu mai bine de cinci ani.

17:35 Inca o amanare in Dosarul Transferurilor! Urmatorul termen a fost fixat pentru 29 ianuarie! Judecatorii au cerut ca managerul Stelei sa fie prezent, altfel i se va elibera mandat de aducere. 

17:25 Borcea ii cere judecatoarei sa mai scurteze din sedinta: "Doamna judecatoare, am obosit, imi permiteti sa ma odihnesc?"

17:15 Audierea lui George Copos s-a terminat, Gigi Netoiu a luat si el cuvantul: "Ma consider nevinovat!"

16.30 Judecatoarea catre Cristi Borcea: "Domnule, va rog, nu mai vorbiti in sala!"

16.23 George Copos da declaratii chiar acum!

"Nu am savarsit nicio infractiune! Nu ma consider vinovat de savarsirea niciunei fapte penale", sunt cuvintele fostului patron de la Rapid.

16.10 Copos a cerut sa fie audiat mai repede, iar judecatoarea a glumit: "V-ati dat gipsul jos?" :)

16.00 Situatia e incredibila! Martorul olandez spune ca nu stie nimic, deci sunt dovezi care arata ca transferurile s-au facut pe firma sa. Cu alte cuvinte, neaga evidenta! Acesta continua sa spuna ca nu cunoste pe vreunul dintre inculpati sau pe vreun jucator dintre cei la care se face referire.

Cand i-a fost aratat impresarul I. Becali, acesta a intrebat: "Cine e omul?". Judecatoarea s-a enervat, zicand ca nu e cazul ca un martor sa puna intrebari magistratilor.

15.30 Judecatoarea i-a atras atentia ca trebuie sa raspunda neaparat la intrebarile care i se pun, si nu sa intrebe la randul sau. Apoi, declaratiile au continuat: la fiecare intrebare raspundea ca nu stie nimic si ca nu isi mai aduce aminte. Practic, nu a oferit vreo informatie despre vreunul dintre inculpati, nici despre transferurile lui Codrea, Sanmartean, Cernat, Mara, Mitea sau Mihalcea.

Judecatoarea: "Domnule, aveti probleme de sanatate? Daca tot nu va mai aduceti aminte nimic..."
Martorul olandez: "Nu, nu, am memoria buna! Stati linistita!"

15.00 Judecatoarea l-a chemat la audieri pe martorul din Olanda. Acesta a spus ca nu ii stie pe impresarii Becali. Apoi, ca sa confirme juramantul dat de martor, magistrata l-a intrebat daca crede in Dumnezeu. Raspunsul sau: "Nu e treaba dumneavoastra!" :)

14.45 Presedintele celor de la Alaves a continuat marturisirile. A spus pana la urma ca nu-l cunoaste pe Cristi Borcea, omul care a reprezentat Dinamo in acele schimburi de jucatori din urma cu 13 ani.

11.35 Martorul din Spania i-a chemat pe impresarii Becali pentru a-l recunoaste pe cel cu care a vorbit in urma cu ani de zile despre cele doua mutari. Cand s-a uitat la cei doi, spaniolul nu si-a mai dat seama cu care dintre ei a vorbit :) Apoi a spus ca e vorba despre Victor Becali, numai ca fratele sau a intrerupt discutia, spunand ca el a fost, de fapt :)

Au trecut 13 ani de atunci, asa ca va mai dura pana cand judecatoarea va consemna la cine se refera acum fostul presedinte al lui Alaves.

11.10 Martorul din Spania este audiat in aceste momente. Numele sau este Gonzalo Anton San Juan si este prezent in fata magistratilor prin videoconferinta, direct din Spania. El are o experienta de 15 ani in Spania, timp in care a fost la Alaves. El a fost presedinte timp de sase ani, perioada in care Cosmin Contra si Bogdan Mara s-au transferat din Romania la clubul spaniol.

10.50 Acum incepe sedinta. Singurele absente si cele ale lui Jean Padureanu, care e bolnav; si managerul Stelei, care este in Spania, in cantonament cu echipa.

09.45 Oamenii din fotbal incep sa vina pe rand la Curtea de Apel pentru acest nou termen de judecata. Dupa ora 10.00 vor fi audiati martori din Spania, iar dupa 12.00 vor fi luate marturii ale unor oameni din Olanda. Primii care au sosit la audieri sunt Borcea, Victor Becali si Copos. In plus, pentru prima data in acest dosar, magistratii vor apela si la videoconferinta, pentru audierea martorilor din afara tarii.

Lista celor care pot primi pedepse cu suspendare sau cu executare:

- George Copos
- Ioan Becali
- Mihai Stoica
- Victor Becali
- Jean Padureanu
- Gica Popescu
- Gigi Netoiu
- Cristi Borcea

Date în premieră pe județe, de la Ministerul Sănătății. În Vrancea s-au făcut în 3 zile 20 de teste, în Timiş aproape 5.000
BRAT

Modifică setările cookies