Liga 1

Dinamo va avea ”cel mai scump stadion din țară”! Anunțul făcut de CNI: câte locuri ar putea avea

Dinamo va beneficia de un stadion nou! Compania Națională de Investiții se pregătește să preia spațiul pe care este constrită actuala arenă a ”câinilor”, după ce aceasta va fi demolată.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Aprilie 2022, 12:17
Data actualizarii: Joi 28 Aprilie 2022, 12:23

CS Dinamo va suporta cheltuielile pentru demolarea actualei arene, urmând va CNI să preia arena, cel mai probabil, spre sfârșitul acestui an sau la începutul anului 2023. Adrian Cefalan, directorul CNI, a oferit ultimele detalii despre construcția actualei arene, care ar putea avea în jur de 25.000 de locuri.

Dinamo va avea ”cel mai scump stadion din țară”

Oficialul CNI crede că stadionul Dinamo va fi cel mai scump din țară, având în vedere că prețurile pentru materialele de construcții au ”explodat” în ultima vreme. Cel mai probabil, Cefalan vorbește despre stadioanele construite de CNI pentru EURO 2020, pentru că Arena Națională a costat 235 de milioane de euro, și este greu ca această sumă să fie depășită, cel uțin în viitorul apropiat.

„90% se va face stadionul Dinamo, în condițiile actuale. Trebuie făcut, e zonă centrală. Și noi ne-am gândit la 25.000 de locuri. Noi ne-am învățat să fie stadioanele foarte mari. Nu poți să le faci doar pentru două meciuri.

Probabil că va fi cel mai scump stadion din țară! Acum, fierul e 7 lei. Va costa în jur de 100 de milioane de euro. 35% din sumă se duce către cote și taxe TVA. Pentru construcția efectivă rămân 65% din bani”,a spus Adrian Cefalan, directorul CNI, pentru ProSport.

Adrian Cefalan a explicat toți pașii pe care CNI îi va face pe parcursul acestui an calendaristic. În ultimele luni din 2022 va începe procesul de demolare a actualei arene din Parcul Sportiv ”Dinamo”, iar la începutul anului 2023 vor începe lucrările pentru noul stadion. O machetă oficială cu noul stadion ar urma să apară abia spre sfârșitul verii, spune directorul Companiei Naționale de Investiții.

„Să spunem că, dacă în 2-3 săptămâni, reglementăm partea juridică, nota conceptuală, tema de proiectare, după aceea vom lansa licitarea de proiectare, studiul de fezabilitate, care va dura cam 45-60 de zile, se vor depune oferte și apoi procedura de declarare a câștigătorului.

Să spunem că în trei luni și jumătate sau patru se închide partea asta și avem un câștigător, un proiectant care va face acest studiu. El cam în 60 de zile ar trebui să ne facă acest concept și să știm. Deci probabil undeva în vară, spre sfârșitul verii. 

În jur de două luni durează partea de avizare și apoi emiterea hotărârii de Guvern, deci din acel moment putem licita proiectarea și execuția. Timp în care Dinamo va trebui să demoleze amplasamentul, pentru că CNI finanțează doar construiri. Partea de demolare trebuie făcută de benficiarul final”, spunea Cefalan, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru www.sport.ro.

Modifică setările cookies