De ce se urasc Cartu si Dan Petrescu! Cum a fost "ucis" Dan Petrescu in 1990!

Dan Petrescu Pandurii Targu Jiu Sorin Cartu Unirea Urziceni Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Octombrie 2009, 11:19
Data actualizarii: Duminica 25 Octombrie 2009, 11:33

Putini stiu ce se ascunde in spatele rivalitatii aparent inofensive intre Dan Petrescu si Sorin Cartu. Atmosfera tensionata dintre Pandurii si Unirea de aseara nu a fost intamplatoare, are o vechime de aproape 20 de ani.

In 1990, luna aprilie, Craiova si Steaua au jucat cel mai dur derby al Romaniei. Craiova castigase in tur cu 2-1 in Ghencea, a doua echipa care  indraznea sa invinga Steaua lui Valentin Ceausescu in Bucuresti.

Cartu era antrenor jucator, iar meciul de la Craiova a fost un adevarat macel. Hagi a fost eliminat, iar Pavel Badea, din incrancenarea meciului, l-a accidentat grav pe Dan Petrescu.

In acel meci, Pavel Badea a marcat doua goluri, iar Craiova a invins cu 2-0.

Dan Petrescu nu si-a mai revenit si a ratat Mondialul si un transfer iminent in strainatate. A trebuit sa astepte apoi 2 ani si s-a dus la Foggia lui Zdenek Zeman care a dat 2 milioane pe el.

Stelistii l-au acuzat pe Cartu atunci ca a instigat la violenta. Craiova a terminat pe 3 in acel sezon, iar in sezonul viitor a luat titlul in fata Stelei la golaveraj.


PEDEAPSA DE LA DAN PETRESCU!

Suparat ca a facut doar 0-0 cu Pandurii, Dan Petrescu i-a facut pe jucatori sa uite repede de minunea de la Rangers si le-a mai bagat un antrenament in program la ora 6.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!