Daniel Pancu Ramzan Kadirov Război în Ucraina Liga 1

Daniel Pancu, explicații după declarațiile controversate despre Ramzan Kadîrov: „Îmi cer scuze tuturor femeilor!”

Daniel Pancu a stârnit revoltă în spațiul public, după ce a vorbit în termeni luadativi despre Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor trimiși de putin la Kiev să-l asasineze pe președintele Zelenski.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Martie 2022, 09:48
Data actualizarii: Luni 07 Martie 2022, 10:17

Fostul rapidist a revenit cu un comunicat de presă în care și-a cerut scuze pentru cele declarate și susține că respectul pe care i-l poartă lui Kadîrov se datorează doar colaborării excelente pe care a avut-o cu acest în perioada în care a activat la Terek Grozny.

Explicațiile lui Daniel Pancu după declarațiile controversate făcute în urmă cu două zile.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, ca urmare a interviului oferit unei site, țin să menționez următoarele:

Sunt total împotriva războiului și a actelor de violență împotriva oamenilor.

Condamn cu vehemență aceste acte de cruzime și am făcut-o întotdeauna.

Țin să punctez că declarațiile care îl vizau pe Ramzan Kadîrov au fost STRICT din perspectiva de jucător al echipei cecene. Am făcut referire strictă la comportamentul lui Ramzan Kadîrov în raport cu jucătorii de fotbal și am dorit să punctez implicarea sa în echipa sportivă, atât ca finanțator, cât si ca împătimit al fotbalului.

Informațiile controversate apărute în cadrul interviului făceau referire strict la cultura și cutumele acestui popor! NU am făcut niciun comentariu personal, doar am punctat date istorice ale acestor tărâmuri. Nu am făcut nicio remarcă personală și accentuez faptul că, personal, condamn orice act de violență.

Respectul pe care mi l-am exprimat față de Ramzan Kadîrov este unul strict profesional, în raport cu mine, ca fotbalist, fiind patronul echipei de fotbal la care eu am jucat. Ar fi o lipsă de respect față de mine dacă aș vorbi în alți termeni despre el, repet, din punct de vedere profesional.

De asemenea, vreau să-mi cer scuze tuturor femeilor pentru grava mea eroare de exprimare și le asigur de tot respectul meu! Sunt fiu, soț, tată. Soția mea a ajutat familii de refugiați, părinții mei urmează să primească o familie cu 4 copii. 

A fost un incident regretabil, o exprimare pripită într-un context nepotrivit”, a fost mesajul lui Daniel Pancu.

Declarațiile care au revoltat opinia publică

„Acolo poți să omori femeile oricând! Nu neapărat că sunt de acord cu așa ceva, dar mi se pare că ei își păstrează niște tradiții cu care eu sunt de acord. Asta e viziunea mea despre viață! Nu putem să mai fim niciodată ca ei. Noi am pierdut multe lucruri pe parcurs”, a spus Pancu pentru Fanatik.

Modifică setările cookies