Dan Șucu, revoltat de implicarea Guvernului Ungariei la Sepsi: "Asta nu e competiție, e haiducie! Unde e normalitatea?"

Ungaria Csikszereda dan sucu Rapid sepsi Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Mai 2022, 16:10
Data actualizarii: Miercuri 25 Mai 2022, 20:30
Dan Șucu a fost prezentat astăzi în calitate de acționar la Rapid.

Omul de afaceri a participat la o conferință de presă alături de Victor Angelescu, celălalt acționar al Rapidului, dar și de președintele Daniel Niculae.

Dan Șucu, revoltat de implicarea Guvernului Ungariei la Sepsi

Șucu a vorbit despre planurile pe care le are la Rapid, bugetul clubului, care ar urma să fie de 7 milioane de euro în următorul sezon, dar și de investițiile pe care Guvernul din Ungaria le face la cluburi din România, precum Sepsi OSK sau FK Csikszereda.

Noul acționar al Rapidului spune că ar putea fi vorba chiar despre o deturnare de fonduri, în cazul în care fondurile de la Guvernul Ungariei merg către sportul de elită din România.

"Nu e o lovitură pentru celelalte echipe faptul că un Guvern al unei țări vecine investește 3,5 milioane în fiecare an în bugetul unei echipe care concurează aici? Aia nu e tot o lovitură? E normal? Unde e normalitatea? Reclamele alea de la OTP Bank și MOL sunt reclame pe baze comerciale?

Care e beneficiul lor? Mi se pare fără sens, nimeni nu întreabă. Ăsta nu e un mod de a intra în competiție. Dacă competiția sportivă e reglementată în mod corect și există cu adevărat o competiție sportivă, competiția organizatorică e haiducie. Acolo sunt haiduci, nu sunt competitori adevărați. Asta nu e competiție, e haiducie!

Asta e și mai strigător la cer. O primărie poate să spună că are dorința de a promova Piteștiul, ok. Dar de ce nu o promovează fanii Piteștiului nu știm. Asta e altă problemă. Dar eu vin cu bani ai contribuabilor dintr-o țară vecină ca să susțin o echipă din țară respectivă... eu sunt convins că motivarea dată de cei care subvenționează a fost că subvenționează sportul de masă.

Dacă mergi și vezi că acei bani subvenționează sportul de elită, aia se numește deturnare de fonduri și e pedepsită penal. Sunt tare curios dacă vreodată Curtea de Conturi, echivalentul din Ungaria, ar veni vreodată să vadă ce se întâmplă cu banii contribuabililor din Ungaria", a spus Dan Șucu, la conferința de presă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!