Sepsi OSK Csikszereda Guvernul maghiar Sporturi

Guvernul Ungariei, investiție de 30 de miliarde în sportul românesc! Ungurii anunță noi proiecte majore

Guvernul de la Budapesta a băgat sume colosale în sportul din România, iar ministrul de Externe ungar anunță că investițiile nu se vor opri aici.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 16:42
Data actualizarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 16:52

Nu mai puțin de 30 de miliarde forinți, echivalentul a 83,6 milioande de euro, au investit ungurii în sportul românesc, potrivit index.hu, care susține că Viktor Orban și guvernul său nu se vor opri aici.

În ultimii ani, cluburi precum Sepsi sau Csikszereda au cunoscut o dezvoltare impresionantă, reușind să construiască stadioane, academii, dar și baze de pregătire de ultimă generație. Toate astea au fost posibile, potrivit sursei mai sus citate, datorită investițiilor pe care statul ungar le-a făcut în sportul din România.

Guvernul ungar nu se oprește aici cu investițiile

Orban și miniștrii săi intenționează să mai construiască o o academie de fotbal în Satu Mare şi un cămin pentru academia de hochei de la Cârţa, judeţul Harghita.

„Sportul este unul dintre principalele mijloace de păstrare şi construire a identităţii şi mândriei naţionale”, ea spus Peter Szijjarta, ministrul de Externe maghiar, la o conferință de presă comună cu Eduard Novak, ministrul Sportului din România.

Eduard Novak privește cu ochi buni investițiile maghiare din sportul românesc

„Guvernul Ungariei este un partener de încredere pentru dezvoltarea sportului în România. Guvernul maghiar a finanţat deja o serie de dezvoltări de infrastructură sportivă, iar acest lucru va continua să se întâmple şi în viitor, de asta m-a asigurat Szijjártó Péter, ministrul afacerilor externe”, a spus Eduard Novak în conferinţa de presă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!