VIDEO EXCLUSIV Atenție, FCSB și Farul! Dan Șucu revoluționează centrele de copii și juniori: „Am cumpărat și modernizat două baze!”

Noul investitor al Rapidului are planuri mari cu clubul din Giulești. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Mai 2022, 10:36
Data actualizarii: Miercuri 25 Mai 2022, 10:41

În acest sezon, Rapid a încheiat pe locul al treilea în playout, cu 39 puncte, în spatele lui Sepsi OSK, 42 puncte, și FC Botoșani, 41 puncte. Înfrângerea din ultima etapă cu CS Mioveni, 2-3, le-a răpit giuleștenilor șansa de a evolua în barajul pentru Conference League. 

Doar că în anul centenarului, Rapid are planuri mari. Iar prima mișcare care anunță acest lucru este investiția lui Dan Șucu la echipa din Giulești. Propietarul Mobexpert, estimat la o avere de 125 de milioane de euro de către Forbes, a cumpărat 50% din acțiunile clubului de la Victor Angelescu. 

Șucu are deja un cadou de bun venit pentru Rapid. A cumpărat și modernizat două baze care așteaptă, încă din vară, 1.500 de copii să înceapă fotbalul la Rapid. 

Dan Șucu: „Sănătatea copiior noștri e cel mai important lucru!”

„Mie îmi plac cel mai mult meciurile de juniori, îmi plac copiii cum se străduie, cum suferă, mi se pare ca o parabolă a vieții, iar copilul are foarte mult de învățat din competitțiile sportive. O academie de fotbal este esențială. Orice club ar trebui să investească un minimum de 10% în cluburile de juniori. Eu nu cred că statul are ce căuta în sportul de elita, dar cred ca ar trebui să se implice în sportul de masă. 

Este una dintre cele două baze sportive pe care le-am cumpărat și unde mă aștept că mii de copii să facă sport. În primul și primul rând, sportul de masă prevede posibilitatea oricărui copil de a ieși din față calculatorului, de a rămâne sănătos făcând sport, iar în al doilea rând, dacă le permite talentul și ambiția, vor ajunge fotbaliști. Probabil că deja din iulie-august va fi gata baza. 

Sunt sume importante, dar sănătatea copiilor noștri e cel mai important lucru. Sunt cel puțîn 12 baze care sunt părăsite în această zonă, fie că sunt proprietatea statului sau a unui privat, în timp ce copiii noștri sau în fața calculatorului. Noi am hotărât să cumpărăm două dintre aceste baze și să le modernizăm, dar mai sunt 12. E șocant. 

În județul Iași sunt mai puțin de 800 de copii legitimați. Practic, 4-5 județe împreună vor avea mai puțini copii legitimați decât vor fi în aceste două baze”, a declarat Dan Șucu pentru PRO Arena și www.sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!