Liga 1

GALERIE FOTO Dan Petrescu, contrazis de specialist, grafica TV, reluări și statistici! Analiza fazelor incriminate de antrenor

CFR Cluj a fost învinsă de FCSB, scor 0-1, meci la finalul căruia Dan Petrescu a spus că Istvan Kovacs a decis rezultatul jocului.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Aprilie 2022, 00:09
Data actualizarii: Luni 18 Aprilie 2022, 00:09

Dan Petrescu a incriminat trei faze din meci: eliminarea lui Mateo Susic pentru un fault asupra lui Darius Olaru, în urma căreia jucătorul de la FCSB a ajuns la spital, oprirea jocului la un atac periculos al lui CFR Cluj pentru un henț al lui Billel Omrani și fluierul final venit cu 10 secunde mai devreme.

CFR Cluj - FCSB 0-1. Dan Petrescu, contrazis de specialist, grafica TV, reluări și statistici!

În ceea ce privește eliminarea lui Mateo Susic, Dan Petrescu este contrazis de fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu, care a transmis pentru Digisport: "Roșu, atac brutal!".

De asemenea, Helmut Duckadam a lăudat prestația lui Istvan Kovacs din derby: "Istvan Kovacs este remarcatul meu. Mie mi s-a părut că a fost un arbitraj decent. Roșu normal, chiar dacă nu a vrut să faulteze dur, dar așa s-a întâmplat. A fost roșu clar. Mi s-a părut un arbitraj bun în această seară. Arbitrul nu a decis meciul, în niciun caz"

Inclusiv Ilie Dumitrescu a fost de acord cu decizia lui Kovacs: "Nu cred că nu se impunea un cartonaș roșu la acea fază"

La faza din minutul 36, în care Istvan Kovacs a oprit meciul pentru un henț al lui Billel Omrani în apropierea careului advers, Crăciunescu i-a dat dreptate lui Petrescu: "Eu zic că nu este henț".

Cu toate acestea, Petrescu a susținut că, în cazul în care Kovacs nu ar fi acordat henț, Claudiu Petrila ar fi scăpat singur cu portarul. Reluările arată că jucătorul de la CFR Cluj ar fi avut un fundaș în fața sa, dar și alți trei adversari în careu sau în apropiere.

La interviul de după meci, Petrescu a mai declarat că Istvan Kovacs "a fluierat cu 10 secunde înainte de final ca nu cumva să egalăm". Conform graficii TV, arbitrul a pus punct jocului după 95 de minute și trei secunde, în contextul în care au fost acordate cinci minute suplimentare.

Argumentele lui Dan Petrescu sunt contrazise și de statisticile meciului din Gruia. CFR Cluj a avut un singur șut pe poartă, în prelungiri, în timp ce FCSB l-a pus de 13 ori la încercare pe Bălgrădean.

Statisticile meciului CFR Cluj - FCSB 0-1

  • Posesie: 55% (CFR Cluj) - 45% (FCSB)
  • Șuturi: 5 - 16
  • Șuturi pe poartă: 1 - 13
  • Șuturi pe lângă poartă: 1 - 3
  • Șuturi blocate: 3 - 0
  • Cornere: 1 - 6
  • Faulturi: 16 - 22
  • Cartonașe galbene: 3 - 6
  • Cartonașe roșii: 1 - 0

Statistici furnizate de Sofascore

Ce a spus Dan Petrescu după CFR Cluj - FCSB 0-1

Petrescu crede că numeroasele presiuni puse de cei de la FCSB în săptămâna jocului și-au pus amprenta asupra lui Istvan Kovacs.

"E prima înfrângere în campionat pe teren propriu după foarte mult timp. Un meci disputat decis de o greșeală de arbitraj mare. N-ai voie la un derby să dai un asemenea cartonaș roșu. Am avut o fază cu Petrila singur cu portarul, a dat henț, nu a fost. A fluierat cu 10 secune înainte de final ca nu cumva să egalăm. Trebuia să mai lase cel puțin 1 sau 2 minute. Noi am luat goluri mereu peste timp. S-a văzut presiunea pusă, arbitrul a decis meciul.

N-am ce să reproșez băieților mei, s-au bătut, am primit autogol, am avut și ocazie mare în minutul 94. Niciodată n-o să primim noi în deplasare un roșu așa, poate să facă orice adversarul. Ăsta este fotbalul, mergem înainte. Mă gândeam că vor fi greșeli și chiar a fost o greșeală mare.

Și Real Madrid cu Barcelona nu a avut niciun șut, a pierdut 4-0. Pentru noi era bun și egalul, dar cu un egal nu cred că se supăra nimeni. La Craiova am pierdut în minutul 96, nu trebuia să mai fie al șaselea minut de prelungiri. Nu cred că Craiova a dominat. Azi nu a fost un meci bun, clar, dar nici cei de la FCSB nu au avut prea multe ocazii în prima repriză. 

Acum suntem toți foarte supărați. E o criză care trebuia să vină la un moment dat. Ne vom bate la titlu până în ultimul meci. Și Craiova a intrat în cursa asta. Am spus de la începutul play-off-ului că și Craiova va fi în lupta la titlu.

Nu ma sunt jucătorii de experiență care erau odată, nu mai e ca înainte. Presiunea s-a văzut. Eu mă așteptam la ceva mai mult de la toți, dar în 10 a fost foarte greu. Dacă era în 10 meritat, n-aveam ce să comentez. Nu, pe Susic nu sunt supărat, în niciun caz. N-a fost un fault de roșu. La mijlocul terenului, din lateral, ce fault e ăsta? Noi aveam faulturi împotriva noastră de 10 ori mai grave.

În lupta la titlu vor conta forma, norocul, arbitrajul, toate", a spus Dan Petrescu, după meci.

Modifică setările cookies