Dan Petrescu a elucidat misterul pentru care jucătorii români nu se impun în campionate puternice: "Se spune că eu sunt de vină"

CFR Cluj se pregătește de duelul cu FC Argeș, din etapa a opta din playoff. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Mai 2022, 18:14
Data actualizarii: Joi 05 Mai 2022, 18:24

Cu trei etape înainte de încheierea campionatului, trei echipe sunt despărțite de șase puncte: CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova.

Înaintea duelului cu FC Argeș, Dan Petrescu a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit atât despre meciurile din Liga 1, cât și despre returul semifinalei dintre Real Madrid și Manchester City

Tehnicianul campioanei nu a ratat șansa de a face o paralelă între jucătorii din străinătate și cei din România, explicând că starurile internaționale pun pe primul loc echipa la care joacă. 

"Am încercat să lucrez la spiritul jucătorilor, să fim mai uniți, să ne gândim mai mult la echipă. În România, și nu mă refer neapărat la CFR, un jucător se gândește mai mult la el decât la echipă. Aseară, Modric a fost schimbat, Kroos, Benzema, Casemiro, la fel, niciunul n-a dat din mâini, să spună de ce a fost schimbat. 

În România sunt mulți jucători de acest tip care cred că sunt mai importanți decât echipa. Vorbesc de fotbaliștii români în general, mai ales, care cred că sunt mai importanți decât oricine dacă dau un gol. Niciun antrenor și niciun jucător nu trebuie să se pună înaintea fotbalului. Talent avem, dar avem nevoie de spirit și caracter, cum erau în generația mea. Acum nu mai jucăm nicăieri", a declarat Dan Petrescu în cadrul conferinței. 

"De-asta nu prea avem jucători în TOP 5 Europa"

"Când apare un scandal la echipă, se spune că eu sunt de vină că l-am dat afară pe nu știu ce jucător. Niciodată nu se spune că am făcut bine că l-am dat afară. De-asta nu prea avem jucători în TOP 5 Europa. Noi răsfățăm jucătorul. Antrenorul n-are nicio putere, dar el e criticat de presă. Pe jucători nu-i critică nimeni! 

La noi în țară, singurul antrenor care a câștigat cinci campionate e criticat non-stop, pentru că vreau seriozitate și ca jucătorul de fotbal să pună fotbalul înaintea problemelor lui personale", a adăugat acesta.

Modifică setările cookies