Marturie socanta: "Daca nu castigam acel meci, Steaua si Dinamo erau desfiintate!" Momentul care ar fi schimbat complet fotbalul romanesc dupa '90:

Autor: Sport.ro
Luni 15 Iulie 2013, 10:53

	Marturie socanta: "Daca nu castigam acel meci, Steaua si Dinamo erau desfiintate!" Momentul care ar fi schimbat complet fotbalul romanesc dupa '90:

►BD in actiune! Borussia Dortmund – Luzern, marti 20:30 IN DIRECT Sport.ro si Voyo.ro!

"Daca nu invingeam Danemarca in 1989, Steaua si Dinamo ar fi fost desfiintate, iar Revolutia ar fi inceput in noiembrie", este marturia socanta a lui Bogdan Stelea, intr-un interviu acordat publicatiei Adevarul.

Stelea spune ca meciul de pe Ghencea cu Danemarca, decisiv pentru calificarea la Mondialul din Italia, a fost mai mult decat o partida de fotbal. La Copenhaga, romanii care reusisera sa fuga din tara au afisat bannere impotriva regimului comunist, iar Televiziunea Romana a surprins, in direct, un cadru in care aparea mesajul 'Jos Ceausescu'.

Returul de la Bucuresti a fost mult mai mult decat un meci de fotbal: "Ne-au spus ca avem ordin sa castigam impotriva capitalismului", isi aminteste Stelea.

"Ni s-a spus clar! A venit Valentin Ceausescu la Lacatus si i-a spus: 'Vezi ca, daca nu castigati meciul asta si nu va calificati la Mondialul din Italia, va desfiintez! Amandoua echipele."

Se saturasera de scandalurile dintre Steaua si Dinamo... Se saturase Ceausescu de scandalurile astea. La meciul din Danemarca, dupa ce luaseram o bataie crunta, 3-0, ne-au calcat in picioare, mai aparusera si niste bannere pe-acolo, in tribune, impotriva regimului, impotriva lui Ceausescu, si asta a deranjat foarte mult. Chiar inainte de meci a venit tovarasul Emil Bobu si ne-a spus... Asta imi aduc aminte foarte bine: 'Astazi aveti ordin sa castigati impotriva capitalismului'"

"REVOLUTIA AR FI INCEPUT PE 17 NOIEMBRIE"

"Da. Tovarasul Bobu. Noi stiam din sursa sigura, de la Valentin, ca, daca nu reuseam sa ne calificam, ne desfiintau. Iar apoi am auzit ca, daca iesea rau la meciul respectiv, atunci, pe 17 noiembrie, ca tin minte data si acum, se declansa revolutia acolo, pe stadion! O aveau planuita sa inceapa acolo."

"Asta pe fondul nemultumirii, a tot ce se intampla. Urma sa inceapa pe stadion. Am auzit lucrul asta. Asa, a iesit bine, toata lumea a fost fericita si s-a amanat totul.", a povestit Stelea.

Dupa meci, Silviu Lung a fost obligat sa transmita un mesaj special partidului: "Dedicam aceasta victorie in cinstea congresului al 14-lea!... Bravoooo!!!"

Hristos a mai înviat o dată, la Constanța. Reacția unui bărbat la slujba unde s-a împărțit Lumina Sfântă pentru a doua oară
BRAT