Liga 1

”Dacă îl avem pe el, o să fim o forță!” Fotbalistul care l-a fascinat pe Mihai Stoica

FCSB poate câștiga primul titlu după șase sezoane în care l-a ratat.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Vineri 29 Aprilie 2022, 09:54
Data actualizarii: Vineri 29 Aprilie 2022, 09:50

Echipa lui Gigi Becali este la două puncte în spatele lui CFR Cluj, echipa ce a dominat competiția internă în ultimii ani. Deși ardelenii rămân favoriți la câștigarea campionatului, entuziasmul elevilor lui Toni Petrea este imens, iar forma echipei este mai bună ca oricând, câștigând cinci din cele șase meciuri jucate în playoff.

În ultimul meci, în victoria cu Farul Constanța, scor 4-0, a dat semne de revenire și Florinel Coman, fotbalist ce a fost măcinat de accidentări în ultimii doi ani și despre care se spunea că și-a risipit talentul. Mihai Stoica, managerul general al FCSB, este încântat de revenirea lui Coman.

Hai să o luăm cu începutul perioadei triste pentru el, septembrie 2020, în deplasare la Backa Topola, deplasarea din Serbia, era cel mai bun jucător al echipei, chiar şi meciul acela.

S-a accidentat grav, o accidentare ciudată şi gravă. A revenit, s-a accidentat din nou. Acum, în ianuarie 2022, a intrat la meciul cu CFR, a dat pasă de gol, mă aşteptam să fie pe o pantă ascendentă, dar nu a excelat.

Apoi a început să se antereneze mai bine, a jucat cu Craiova, a fost absent, dar la antrenamente a fost la un nivel bun, a arătat că creşte, iar meciul acesta a fost Coman la care ne aşteptam.

A făcut diferenţa. Olaru şi Tănase au fost... dar Coman a fost cel mai bun jucător al nostru, i-a făcut pe cei de la Farul să se sperie, a făcut foarte mult, a jucat în zone în care nu juca înainte.

Cred că poate să joace oriunde. Am spus-o acum ceva timp, avem trei jucători importanţi de atac, Olaru Tănase, Tavi Popescu, dacă o sa îl avem şi pe Coman... o să fim o forţă.

(n.r. a avut probleme de atitudine?) Şi dacă ar fi avut probleme, nu aş fi spus eu. A avut probleme de alt gen. Sunt jucători care pot trece peste perioada de recuperare, care e înfiorărotare.

Jucătorii muncesc şase ore pe zi în perioada aia, dar în mod normal, când eşti sănătos, te antrebnezi o oră pe zi. Dar la sală e greu.

Dacă vedeţi un test fiziokinetic, vă dau lacrimile. Dacă vedeţi efortul de acolo... lui Nikolic îi sărea transpiraţia de pe faţă. E cumplit după accidetare. El a trecut din una în alta, Coman.

A ştiut medicul nostru un specialist la Londra care a ştiut să-l opereze, că se putea lăsa cu o perioadă mai lungă de indisponibilitate”, a declarat MM Stoica, pentru Orange Sport.

În vârstă de 24 de ani, Florinel Coman a jucat în 19 meciuri în acest sezon, marcând un gol și oferind patru pase decisive. În total, a jucat 149 de meciuri pentru FCSB, marcând 34 de goluri și oferind 39 de goluri. În 2017, fosta Viitorul, actuala Farul primea trei milioane de euro în schimbul lui.

Modifică setările cookies