VIDEO EXCLUSIV Cum vrea Gigi Becali 'să scape' de CFR Cluj: "Cum să nu respecte legea?"

Gigi Becali vrea să se folosească de ordinul emis de Eduard Novak pentru a 'scăpa' de CFR Cluj.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 15:05
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 15:01

Carol-Eduard Novak (45 ani) a emis un ordin de minstru prin care cluburile sportive, de la fiecare disciplină, sunt obligate să aibă pe tot parcursul jocului 40% sportivi români.

"Ponderea de participare a sportivilor de performanță români, la nivel de senior și tineret, la competițiile sportive naționale oficiale nu poate fi mai mică de 40% din totalul de sportivi participanți care pot evolua în teren pe parcursul unui meci, pentru fiecare echipă", se arată în ordin.

Gigi Becali vrea ca CFR Cluj să fie sancționată

Numeroase formații din campionatul intern de fotbal nu respectă acest ordin, deoarece au mulți jucători străini în lot. Federația Română de Fotbal a cerut amânarea aplicării deciziei, dar și clarificări suplimentare pentru aceasta.

În meciul Hermannstadt - CFR Cluj, câștigată de campioana României cu scorul de 3-2, CFR a avut doar patru jucători români în echipa de star, pe Manea, Deac, Burcă și Bîrligea, lucru care l-a deranjat pe Gigi Becali. 

"Se poate întâmpla orice la meciul cu CFR. Și noi avem valoare, dar ei au foarte multă putere, forță.

Trebuie să facem o cerere, CFR nu respectă legea. Eu acum fac o cerere, de scoatere în afara fotbalului a CFR-ului, pentru că nu respectă legea. Cum să nu respecte legea? O să-i spun lui Vali Argăseala acum", a spus Gigi Becali la PRO ARENA.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!