Cum inoveaza conducatorii din Liga I modul de salarizare a jucatorilor. Masura luata de sefii Botosaniului: "Termini pe 2, iei salariu mai mare; Esti pe 10, atunci alti bani"

Cum inoveaza conducatorii din Liga I modul de salarizare a jucatorilor. Masura luata de sefii Botosaniului: "Termini pe 2, iei salariu mai mare; Esti pe 10, atunci alti bani"

Finantatorul Botosaniului, Valeriu Iftime, a luat o serie de masuri radicale pentru a salva clubul de la insolventa. Jucatorii formatiei moldovene s-au ales cu salariile diminuate, insa cu o promisiune: daca vor termina mai sus in clasament, vor primi mai multi bani.

Conducatorii de la Botosani inoveaza modul de remunerare al jucatorilor din pricina dificultatilor financiare. Valeriu Iftime a decis ca jucatorii sa incaseze bani in functie de locul pe care termina campionatul, dupa ce in aceasta saptamana i-a anuntat ca le va scadea contractele pentru a salva echipa.

"Este o actiune prin care echilibram bugetul, vrem sa aducem cheltuielile la nivelul veniturilor. Salariile sunt foarte mari, sunt 30 de procente peste drepturile TV. Situatia financiara a clubului nu este foarte buna, am acumulat an de an niste datorii si daca nu luam acum niste masuri, vom avea mari probleme in viitor. Avem un buget de cheltuieli de 3,9 milioane de euro. Nu vrem sa mai facem datorii. Nu este nimic exagerat. Ceea ce facem noi acum o sa faca multi. Este si o motivare a jucatorilor de a fi mai sus in clasament. Ei produc spectacolul sportiv, de aici se incaseaza banii. Produc bani, primesc bani. Daca jucam cu stadionul gol si fara niciun sponsor, nu poti sa ai bani. Le-am spus: drepturile TV sunt ale voastre. Vor avea salarii sigure. S-a exagerat mult ca taiem salariile. Facem niste eforturi sa tinem fotbalul", a declarat Valeriu Iftime.

"Daca termina campionatul pe locul patru vor avea salariile actuale. La locul 10, nu mai au salariile actuale. Din decembrie, fiecare salariu se raporteaza la locul in clasament. Esti pe locul doi, ai salariu mai mare. Esti pe 10, ai alt salariu", a mai spus Iftime.

VIDEO PROTVPLUS.RO

„Aerul era irespirabil, am crezut că murim cu uşile închise”. Mărturia unei românce din Atena, devastată de incendii
BRAT
Modifică setările cookies