Dinamo Superliga Jucătorii de la Dinamo

Cum a ajuns Dinamo să fie penultima în Liga 1 la finalul lui 2021! Filmul complet al dezastrului din ”Ștefan cel Mare”

Dinamo trece prin cea mai slabă perioadă din istoria recentă din punct de vedere al rezultatelor, dar și financiar.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 20 Decembrie 2021, 22:35
Data actualizarii: Luni 20 Decembrie 2021, 22:42

Clubul din Ștefan cel Mare a avut un 2021 sinonim cu dezastru, în care echipa aproape a retrogradat, iar rezultatele au fost cu mult sub așteptări pentru un club de prestigiul lui Dinamo.

Chiar dacă echipa era într-un declin de mai mulți ani, ”țeapa” spaniolă a contat cel mai mult în actuala poziție a lui Dinamo. După ce au adus jucătorii de la ”granzii” Europei, spre exemplu Alex Garcia, trecut pe la Manchester City, Dinamo nu a mai văzut luminița de la capătul tunelului.

  • Jucătorii de la Dinamo

Salariile imense ale jucătorilor nu au fost susținute și de un spate financiar puternic, astfel că echipa a ajuns să nu își mai permită nici măcar plata onorariului unui jucător decent, la nivelul Ligii 1. Iar, tot acest calvar a fost cumulat și cu o interdicție la transferuri, prin care Dinamo a fost obligată să forțeze mulți juniori.

Antrenori peste antrenori

Dinamo a început sezonul 2020 - 2021 cu Cosmin Contra pe bancă, fostul selecționer fiind ”garanția” de succes a acționarilor spanioli. Doar că acesta nu a stat prea mult în România, plecând imediat ce au apărut primele probleme financiare. 99 de zile a stat Contra la Dinamo.

Din decembrie 2020, până în martie 2021, Jerry Gane a stat pe banca echipei din Ștefan Cel Mare. Simpaticul tehnician i-a lăsat mai apoi locul ”SMURDULUI” Gheorghe Mulțescu, care l-a lăsat ”la tron”, mai departe, pe cehul Dusan Uhrin. Adorat de fani, Uhrin nu a vrut să rămână prea mult la Dinamo, din cauza problemelor financiare, astfel că noua conducere de insolvență, formată din Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu, l-a numit pe Dario Bonetti, antrenor ce era ”șomer” de ani buni.

6-0 împotriva FCSB, 4 luni fără victorie

Nici Bonetti nu a încântat, astfel că, după ce a pierdut cu FCSB, scor 0-6, acesta a fost îndepărtat treptat de la echipă, în locul lui fiind numit Mircea Rednic. Declinul echipei este însă unul evident. 

Din 2 august până în 12 decembrie, Dinamo nu a câștigat vreun meci în campionat, acumulând doar trei puncte în acest interval. De altfel, din 21 de meciuri în acest sezon, Dinamo a pierdut 15 dintre acestea, având un golaveraj de 15-43. Ca punct de observație, Dinamo are cea mai slabă defensivă, urmată de Clinceni, care a încasat 41 de goluri, și de CS Mioveni, care a luat doar 27 de goluri.

Lot de playoff, joc de retrogradare

Totuși, este ciudat de înțeles cum, conform site-urilor de specialitate, echipa cu al cincilea cel mai valoros lot din Liga 1 este printre cele mai slabe. Dinamo are un lot cotat la 11.4 milioane de euro, peste Sepsi, UTA, FC Botoșani sau Rapid, dar nu reușește să se impună în fața adversarilor.

Asta și pentru că Deian Sorescu, cel mai valoros jucător din lot și căpitanul echipei nu mai este în cea mai bună formă, având evoluții modeste în marea majoritatea a meciurilor, iar locul doi în clasamentul cotelor de piață, Plamen Iliev, a dezamăgit și va pleca de la echipă, potrivit informațiilor ajunse în presă.

Nici fanii-acționari, care susțin echipa prin programul DDB, nu au reușit să țină pasul cu problemele uriașe ale echipei, care nu reușește să se regăsească în competiția internă.

Bornele acestui sezon, pentru Dinamo, sunt reprezentate de niște înfrângeri istorice. FCSB - Dinamo 6-0 sau CSU Craiova - Dinamo 5-0 vor rămâne, cu siguranță, pete negre în istoria alb-roșie, care pare, încet-încet, să ceară o reluare a vieții.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!