Dario Bonetti demisie Dinamo Superliga

„Mă simt folosit și aruncat!” Reacția lui Bonetti după ce a fost dat afară de la Dinamo! Ce a spus antrenorul 

Eșecul cu FCSB, 0-6, nu i-a mulțumit pe oficialii celor de la Dinamo. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Septembrie 2021, 17:45
Data actualizarii: Marti 14 Septembrie 2021, 17:52

17:45 Pe contul său de Facebook, Bonetti a avut un mesaj pentru suporterii lui Dinamo, dezvăluind ce s-a întâmplat și care au fost discuțiile pe care le-a avut cu conducătorii „câinilor” în momentul în care a acceptat să preia echipa. 

„Am venit aici cu mâinile goale încercând să țin echipa în viață, acum că a ajuns cavaleria toată lumea e în siguranță. În aceste momente, mă simt folosit și aruncat, din punct de vedere fotbalistic, dar trebuie să mărturisesc că știam asta înăuntrul meu. Cunosc lumea fotbalului și știam deja ce ar însemna să vin cu inima, fără să ascult rațiunea. 

A trebuit să pregătesc o echipă pe care nu o cunoșteam, formată din jucători foarte tineri din Liga 3 sau de la Dinamo 2. Când alegi cu sufletul riști întotdeauna să fii supus unui astfel de 'accident' și asta s-a întâmplat. 

Îmi amintesc că atunci când am venit, niciun alt antrenor nu voia să vină și mi s-a spus, din aceste motive, că primele 10-12 meciuri nu vor fi importante pentru clasament și că le vom folosi pentru a organiza echipa, așteptând ca FIFA să permită transferurile. În acel moment, le-am răspuns, cunoscând lumea fotbalului, că doar după câteva înfrângeri va apărea presiunea, astfel că 12 meciuri însemna o perioadă lungă de timp. 

Fotbalul este un lucru, însă în majoritatea cazurilor, cei care sunt la conducere nu cunosc subiectul. Acestea fiind spuse, le mulțumesc tuturor muncitorilor de la Săftica, de la Dinamo, jucătorilor și în special fanilor adevărați, pentru că arată o dragoste incredibilă față de club, iar ăsta a fost principalul motiv entru care am decis să merg în acest moment în care Dinamo se află atât de jos. 

Așteptam ca FIFA să ne dea voie la transferuri, a fost o campanie de întărire a lotului în care am putut interveni parțial pentru unii jucători. Am insistat în a aduce un fundaș central cu experiență și rapid, un mijlocaș decreație și încă un atacant de calitate, pe lângă Mirco. 

Cum s-au desfășurat lucrurile este o confirmare a ceea ce am simțit în ultimele săptămâni. Vreau să concluzionez că sunt extrem de liniștit și fericit cu munca pe care am făcut-o deoarece în această perioadă au fost jucători care au trecut de la echipa a doua a lui Dinamo la naționala U19, iar alți jucători tineri și-au arătat calitatea în Liga 1. 

Am avut la dispoziție un număr mare de minori, nu s-a mai întâmplat acest lucru în istoria clubului și i-am lăsat să joace și am încercat să îi ajut să evolueze. Sunt sigur că au înțeles calea profesională pe care trebuie să o urmeze și le-am deschis o posibilitate mare în vieți. Sper ca clubul și echipa să își revină și să urce iar pe cele mai mari poziții. 

Vă îmbrățișez. Baftă! Forță, Dinamo”, a fost mesajul lui Bonetti de pe Facebook. 


UPDATE 14:43 | Dario Bonetti nu mai este antrenorul lui Dinamo. În urma unei discuții avută cu oficialii clubului din Ștefan cel Mare, italianul nu va mai continua pe banca tehnică a câinilor roșii.


Știrea inițială

Echipa antrenată de Dario Bonetti nu a mai reușit să obțină puncte în Liga 1, din etapa a treia, când s-a impus în fața celor de la Academica Clinceni, cu 3-1. 

Au urmat cinci eșecuri consecutive, ultimul cu rivala istorică, FCSB, care i-a învins cu 0-6. A fost partida după care conducerea dinamoviștilor a luat în calcul schimbarea antrenorului, fapt ce urmează să se întâmple în această zi.

Potrivit surselor www.sport.ro/PRO TV, Dario Bonetti va reveni astăzi în țară, iar apoi va fi anunțată demiterea lui de pe banca tehnică a câinilor roșii. 

După revenirea în țară, Dario Bonetti ar urma să aibă o întâlnire cu oficialii clubului, apoi își va avea o discuție și cu jucătorii pentru a-și lua la revedere.

A rezistat două luni la Dinamo

Pe 15 iulie, Dario Bonetti a semnat cu Dinamo un contract valabil pentru un an cu posibilitatea de prelungire pentru încă unul. La sosirea în România, antrenorul italian a declarat ca își dorește să salveze echipa și va face tot ce poate pentru a remedia situația critică de la echipă. 

Rezultate în Liga 1

Dinamo - FC Voluntari 3-2

U Craiova 1984 - Dinamo 1-0

Dinamo - Academica Clinceni 3-1

Chindia Târgoviște - Dinamo 1-0

Dinamo - CS Mioveni 0-1

Farul - Dinamo 3-0

Dinamo - FC Argeș 0-2

FCSB - Dinamo 6-0

Modifică setările cookies