Liga 1

”Chirilă e de felicitat”! O altfel de opinie despre ce s-a întâmplat la Academica Clinceni 

Ionuț Chirilă nu mai este antrenorul Academicii Clinceni.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Vineri 03 Decembrie 2021, 18:02
Data actualizarii: Vineri 03 Decembrie 2021, 18:21

Nu toată lumea este însă împotriva lui. Deși mulți oameni din fotbal l-au contestat, după venirea la Clinceni, există și nume importante care sunt de partea lui. Spre exemplu jurnalistul Amir Kiarash. Acesta consideră că demiterea lui Ionuț Chirilă este o greșeală.

”Ca să fiu sincer până la capăt, aș prefera să rămână Dinamo în Liga 1 decât Academica Clinceni, după ce aud acum despre Academica Clinceni,.. Sincer, această echipă își merită soarta. Tu îl aduci pe Ionuț Chirilă și nu este deloc de blamat aici Chirilă că nu vrea să plece de la această echipă. A dat o lovitură, a prins un contract foarte bun, beton, cu clauze. 

De ce să plece? Oricare dintre noi, de la această masă, cred că ar proceda la fel. Dacă am reuși să prindem un contract bun undeva și să fie cazul de compensații la plecare, nu o să spunem: nu, nu vrem, la revedere, plecăm așa. Primarul de la Clinceni și mulți oameni de la club mi se par de compătimit, într-un fel, că sunt atât de ușor de păcălit. Adică de ce l-ai luat pe Ionuț Chirilă?.

Tu aduci un antrenor, în primul rând, eu știu că angajezi un antrenor pentru competența lui în materie de antrenorat, nu pentru finanțarea echipei. Pentru finanțare, du-te, domnule, și fă-ți un departament puternic de marketing, ceea ce la noi nu există în sportul de performanță. 

Deci tu îți aduci pilele, da? Așa faci. Adu-l pe ăla care nu știe să facă nimic, pune-l la marketing, că oricum nu avem nicio pretenție și după aceea ajungi să angajezi pe postul de antrenor pe unul care îți vinde gogoși, că vine cu finanțator. Și dacă vrei să faci treaba asta, întâi aduci finanțator și apoi pui antrenor.

E o succesiune halucinantă. Și acum stai și îl arăți cu degetul pe Chirilă, care de fapt nu are nicio vină, are un contract. De ce ai mai făcut contractul? E o greșeală pe care o văd în tot fotbalul românesc. Faci un contract și după aia te miri de ce antrenorul respectiv se cramponează de contractul respectiv. Păi de ce ai mai făcut contractul? Faci acorduri verbale? Când nu îți mai convine ceva, îl dai afară. Chirilă e de felicitat", a spus jurnalistul Amir Kiarash, la Digisport.

Ionuț Chirilă refuză să plece de la Clinceni

Deși nu mai este primit la antrenamentele echipei, Ionuțm Chirilă refuză să plece de la echipă. Antrenorul ce l-a înlocuit pe Ilie Poenaru nu vrea să plece de la club. Adrian Budeanu a vorbit, la PRO X, despre motivele despărțirii, iar mai apoi Chirilă a replicat.

„Promisiunea lui Chirilă a fost că va susține echipa cu 700.000 de euro. Pentru asta a fost angajat. Altfel, n-ar fi fost niciodată angajat aici. Da, își dorea neapărat să fie antrenor la Academica Clinceni. A venit cu o sponsorizare de 12.500 de lei pentru a plăti terenul închiriat la Astra. 

Noi jucam la Dinamo cu o sumă mult mai mică, 4.500 de euro, iar acum cheltuielile de închiriere ne costă 10.500. Deci trebuie să cheltuim bani în plus pentru a juca la Giurgiu, iar sponsorizarea e de 2.500 de euro”, a declarat Adrian Budeanu la Ora Exactă în Sport, la PRO X. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies