Liga 1

CFR-ul spera | Clujenii anunta ca TAS a fixat primul termen de judecata cu FRF. Muresan anunta si o decizie surpriza luata de UEFA

CFR Cluj a chemat Federatia la judecata, iar TAS va analiza dosarul pe 21 octombrie. Chiar daca sunt in insolventa, fostii campioni ar putea ajunge insa in cupele europene, anunta Iuliu Muresan.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Septembrie 2015, 11:00
Data actualizarii: Miercuri 23 Septembrie 2015, 11:23

Cu cele 6 puncte "confiscate" de Comisia de Licentiere a FRF pentru nerespectarea tuturor criteriilor propuse de regulamente, CFR Cluj s-ar afla in acest moment pe locul 3 al campionatului. 

Fosta campioana a Ligii I a inceput bine noua stagiune, iar echipa condusa de Francisc Dican, cu fotbalisti  mai putin cunoscuti, precum Cristian Lopez, Vitor Bruno ori Leo Beleck, spera sa revina in fruntea competitiei interne.

CFR Cluj a traversat o perioada foarte grea pe plan financiar, motiv pentru care si-a cerut si insolventa. Situatia s-a complicat insa dupa ce FRF a sanctionat clubul cu o penalizare de 6 puncte.

Iuliu Muresan, presedintele clubului ardelean, se declara insa increzator si anunta ca TAS a stabilit deja un termen pentru studierea dosarului. De asemenea, Muresan spune ca UEFA e gata sa schimbe regulamentele si sa permita unor echipe care intampina dificultati financiare sa evolueze in cupele europene.

"Acum s-a schimbat ceva, chiar am primit o circulara de la UEFA si de la FRF in care se da posibilitatea unor cluburi, care nu si-au achitat datoriile in anumite conditii, sunt doua conditii, sa poata sa joace in cupele europene. Indeplinim una dintre conditii, partial si pe a doua, deci o sa studiem foarte bine problema", a spus presedintele Iuliu Muresan dupa meciul castigat de CFR cu CS Balotesti.

Pana ca UEFA sa clarifice aceasta situatie, CFR spera, insa, sa scape de alte probleme. Clujenii vor sa-si recupereze punctele "consfiscate" de FRF.

"Sunt increzator, pentru ca, asa cum am mai repetat, suntem sanctionati pentru un lucru pe care nu il putem face. Adica ni se cere sa platim niste datorii dinainte de intrarea in insolventa si legea insolventei interzice. E chiar infractiune daca as face acest lucru ca administrator", a mai spus Iuliu Muresan.

Presedintele CFR-ului a mai anuntat ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a fixat pentru 21 octombrie un termen al noului proces.

Modifică setările cookies