EXCLUSIV Cerința lui Gigi Becali, spulberată de un fost jucător: „Stai, mă, tu trebuie să alergi mai puțini kilometri și să ai reușite pe tabelă!”

Gigi Becali Adrian Pitu alexi pitu FCSB Superliga Gigi Becali
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 10:57
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 11:12

Abordarea patronului de la FCSB este contestată de un jost jucător de la Steaua București (n.r. actuala FCSB). 

De-a lungul acestui sezon, Gigi Becali (64 ani) și-a criticat fotbaliștii pentru km puțini pe care i-au alergat pe parcursul meciului și i-a lăudat pe cei care au ieșit în evidență la acest capitol. Cerința patronului de la FCSB se aplică și la jucătorii ofensivi, care trebuie să producă o sclipire în momentele cheie. 

„Îmi place de Compagno, pentru că se bate. Ne-a rezolvat vreo trei meciuri. A scos penalty, el l-a bătut... Aleargă foarte mult, 13 kilometri. Un astfel de atacant vreau, care aleargă 13 kilometri”, a mai adăugat Becali, la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena.

Adrian Pitu nu e de acord cu cerința lui Gigi Becali 

Fapt cu care Adrian Pitu (47 ani) nu este de acord. Fostul fotbalist de la Dinamo, Steaua și Universitatea Craiova l-a dat exemplu chiar pe nepotul său, Alexi Pitu (20 ani). Acesta a mărturisit că l-a sfătuit pe proaspătul român transferat de Bordeaux să aibă realizări pe tabela de marcaj, nu la km parcurși la finalul meciului. 

„Numărul 10 nu poate să facă 100% faza de apărare și 100% faza de atac, niciodată! Dar tu când ai intrat în teren îți dozezi efortul. E chestia și de experiență. Când ai 18 ani alergi ca turbatul, vrei să le faci pe toate. Nu ai cum să le faci pe toate. Asta i-am spus, să se concentreze foarte mult pe faza de atac.

Eu nu sunt de acord când aud: 'Domne, a alergat 13 km'. Stai, mă, tu trebuie să alergi mai puțini km și să ai reușite la tabelă, la pase, la gol. Numărul 10 trebuie să facă diferența. E normal să alergi, dar eu eram numai pe faza de atac. Să primesc mingea și să fiu odihnit să driblez. La fotbal trebuie să gândești în fracțiune de secundă”, a declarat Adrian Pitu pentru știrile PRO TV și www.sport.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!