VIDEO EXCLUSIV Ce sumă ar fi vrut Ciprian Marica pentru Alexi Pitu, transferat de la Farul la Bordeaux pentru două milioane de euro

Ciprian Marica Bordeaux Farul Constanta Superliga Ciprian Marica
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 17:05
Data actualizarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 17:06

Alexi Pitu (20 de ani) a prins transferul carierei. Va juca la Bordeaux, în Ligue 2, unde va lupta pentru promovarea în primul eșalon din Franța.

În urma acestui transfer, Farul Constanța va încasa aproximativ două milioane de euro, după cum a anunțat Giovanni Becali. Recent, Ciprian Marica a vorbit în cadrul emisiunii ”Ora Exactă în Sport” despre ”perla” lui Gică Hagi.

Întrebat despre cota de piață a lui Claudiu Petrila de la CFR Cluj, Ciprian Marica, unul dintre acționarii de la Farul, a spus că ar fi vrut, pentru Pitu aceeași sumă pe care au cerut-o ardelenii în schimbul lui Petrila, adică patru milioane de euro.

Ce sumă ar fi vrut Ciprian Marica pentru Alexi Pitu

Sunt pe acolo cei doi, cel puțin în opinia mea. Petrila patru milioane? Mi se pare o sumă corectă, mi se pare că e un puști de viitor. Ai un 'handicap' că ești din România, că nu ai coeficient, că fotbalul nu e văzut cum trebuie, că jucătorii români nu au cotă. E foarte adevărat. Dacă Petrila ar fi fost brazilian, ar fi avut altă o cotă, ar fi fost altă sumă. 

Din păcate, de mulți ani nu mai avem un reprezentant la cel mai înalt nivel și fotbalul românesc suferă. Cota jucătorilor români nu are cum să crească. Dacă Petrila valorează patru milioane, mă gândesc că uite așa avem și noi pentru Pitu, tot patru milioane de euro”, spunea Ciprian Marica, la emisiunea Ora Exactă în Sport de la PRO ARENA.

Alexi Pitu este evaluat de site-urile de specialitate la 1,4 milioane de euro. În acest sezon, extrema strângă a celor de la Farul a marcat de cinci ori și a oferit cinci pase decisive în 20 de partide, în toate competițiile.

Ce scrie L'Equipe despre transferul lui Alexi Pitu în Franța

L'Equipe, cel mai mare ziar de sport din Franța, confirmă informațiile apărute în România și vorbește despre calitățile care l-au adus pe Alexi Pitu în atenția lui Bordeaux.

"Internaționalul român de tineret Alexi Pitu ar urma să fie transferat de Bordeaux de la Farul Constanța. Va semna pe patru ani și jumătate, iar suma de transfer este de două milioane de euro. Ușurința lui Pitu de a juca pe spații reduse și de a se demarca i-a sedus pe conducătorii lui Bordeaux", a scris L'Equipe.

VIDEO - Ciprian Marica, despre Alexi Pitu


ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!