Ce scrie L'Equipe despre transferul lui Alexi Pitu în Franța: "I-a sedus pe conducători!"

Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 13:25
Data actualizarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 13:26

Impresarul Ioan Becali a anunțat că Farul Constanța și Girondins de Bordeaux au bătut palma pentru transferul lui Alexi Pitu (20 de ani).

Bordeaux, locul 2 în liga secundă din Franța, de șase ori campioană națională, ultima oară în 2009, va plăti aproximativ două milioane de euro pentru transferul lui Alexi Pitu, iar jucătorul va semna un contract pe patru sezoane și jumătate, cu opțiune de transfer pentru încă un an.

Ce scrie L'Equipe despre transferul lui Alexi Pitu în Franța

L'Equipe, cel mai mare ziar de sport din Franța, confirmă informațiile apărute în România și vorbește despre calitățile care l-au adus pe Alexi Pitu în atenția lui Bordeaux.

"Internaționalul român de tineret Alexi Pitu ar urma să fie transferat de Bordeaux de la Farul Constanța. Va semna pe patru ani și jumătate, iar suma de transfer este de două milioane de euro. Ușurința lui Pitu de a juca pe spații reduse și de a se demarca i-a sedus pe conducătorii lui Bordeaux", a scris L'Equipe.

De asemenea, francezii de la Girondis4Ever au reacționat după anunțul lui Ioan Becali și i-au făcut o scurtă descriere lui Alexi Pitu. Tânărul jucător va fi prezentat oficial în această săptămână la echipa condusă de David Guion.

"Dacă recent apăruse un zvon despre Daniel Paraschiv, un alt român va ajunge la Bordeaux. Alexi Pitu, 20 de ani, joacă pe postul de extremă stânga, dar poate evolua și în centru sau în partea dreaptă. Măsoară 1.78m, cântărește 64 de kilograme și a fost convocat de patru ori la naționala U21 a României.

Dreptaciul a fost crescut la Viitorul și a debutat la profesioniști în sezonul 2018/2019. Sezonul acesta a fost cu adevărat cel mai bun al său, cel puțin în prima jumătate. A arătat că poate să dea ce are mai bun la cel mai înalt nivel.

Ar urma să semneze cu Bordeaux pentru patru sezoane și jumătate, cu opțiune pentru încă un an și o sumă de transfer de 2 milioane de euro. 

Săptămânile trecute, s-a vorbit de multe ori despre un posibil transfer al lui Pitu la Glasgow Rangers, unde joacă și Ianis Hagi, prietenul său", a scris sursa citată.

  • 1.4 milioane de euro este cota lui Alexi Pitu conform Transfermarkt
  • 5 goluri și 5 assist-uri a reușit în 20 de meciuri jucate în acest sezon

Ce spune Ioan Becali despre transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux

Ioan Becali a dezvăluit că Gică Hagi l-a vândut pe jucător, care va pleca în cursul zilei de marți spre Franța, unde urmează să semneze contractul. 

„Suma de transfer se învârte în jurul a 2 milioane de euro. O cifră rezonabilă pentru Gică Hagi. Acuma depinde de el, dacă se va integra, va avansa. Va fi un avantaj atât pentru echipa lui cât şi pentru naţionala de tineret a României. 

Totul depinde de picioarele lui. A durat pentru că Gică Hagi a avut meciul, a fost supărat. Până când a venit s-a făcut 1 noaptea şi am stat trei ore. Am băut un pahar de vin, ne-am dus la culcare toată lumea, la hotelul lui.

El semnează două contracte. Unul pentru liga secundă, unde este echipa acum şi altul pentru Ligue 1, pentru când va promova echipa. Sunt prime la goluri, la assist. Pentru cinci goluri şi assist-uri are 10.000 de euro primă. Pentru 10 goluri şi assist-uri are 20.000. Şi aşa mai departe

Vă dau în premieră, azi noapte Gică Hagi l-a vândut pe Alexi Pitu la Girondins Bordeaux. Nu ştia nici musca, nicio albină şi vii tu cu telefonul ăsta, să îţi dau o veste în premieră. Am tratat cu Gică toată noaptea, până la ora 04:00.

O echipă care a avut probleme financiare, care a avut o gaură de 80-90 de milioane de euro. O echipă emblematică din fotbalul francez. Sunt acum pe locul doi după Le Havre şi încearcă să reintre în Ligue 1, unde le-a fost locul întotdeauna.

Noi l-am propus pe Pitu, mai ales că e machedon de-ai mei. I-am lăsat pe ai mei să facă actele. Cei de la Bordeaux se vor întoarce în noaptea asta, jucătorul pleacă mâine (n.r. miercuri) cu Zoli (n.r. Zoltan Iasko), cu cei de la firmă, cu tatăl său. Vor sta 4-5 zile acolo până când jucătorul va semna contractul. Dar e deja bătută în cuie. Şi pentru club şi pentru jucător. Este vorba de un contract pe patru ani şi jumătate şi opţiune pe încă un an”, a declarat Giovanni Becali conform Fanatik

VIDEO Ciprian Marica visa la 4 milioane de euro pentru Alexi Pitu

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!