SPECIAL Când ar putea deveni FCSB campioană matematic: cel mai mare coșmar al lui Șumudică poate deveni realitate!

FCSB CFR Cluj fcsb campioana Rapid Universitatea Craiova Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Aprilie 2024, 22:23
Data actualizarii: Duminica 07 Aprilie 2024, 22:22

FCSB a învins Universitatea Craiova, 2-0, iar formația roș-albastră a mai făcut un pas important pentru câștigarea titlului după o pauză de nouă ani.

Cu șapte etape rămase de disputat, FCSB are 41 de puncte, 10 peste următoarele două clasate, CFR Cluj și Universitatea Craiova. Rapid, care a înregistrat trei eșecuri în play-off, a rămas cu 28 de puncte și se clasează pe poziția a patra.

FCSB ar putea deveni campioană după meciul cu Rapid, din etapa a cincea!

FCSB ar putea deveni matematic campioană încă din etapa a cincea, când formația roș-albastră va primi vizita rivalei Rapid

Pentru ca FCSB să devină matematic campioană încă de la finalul turului din play-off, liderul trebuie să câștige meciurile cu CFR Cluj, în deplasare, (14 aprilie) și Rapid, acasă (în jurul datei de 20 aprilie), însă formația roș-albastră are nevoie și de pași greșiți ai urmăritoarelor: CFR Cluj să piardă sau să facă egal contra Farului, iar Universitatea Craiova să nu scoată mai mult de un punct din duelurile cu Farul și Sepsi.

Dacă acest scenariu s-ar realiza, FCSB ar ajunge la 47 de puncte, în timp ce CFR Cluj, Universitatea Craiova și Rapid ar avea cel mult 32 de puncte. Astfel, o diferență de 15 puncte, cu cinci etape rămase de disputat, iar FCSB are câștig de cauză în caz de egalitate, astfel că ar fi matematic campioană.

Un scenariu dificil, însă nu imposibil, dar și o posibilitate ca FCSB să sărbătorească titlul de campioană chiar după un meci cu Rapid. Ar fi o revanșă pe măsură pentru formația roș-albastră, care a pierdut ambele derby-uri din sezonul regulat, 1-2 și 0-4 contra giuleștenilor.

"Cea mai mare palmă pentru Rapid", spunea Șumudică despre acest scenariu, anul trecut

Despre un scenariu în care FCSB să devină matematic campioană în urma unui derby cu Rapid s-a vorbit și în sezonul trecut. Marius Șumudică era cel mai vehement la acel moment, spunând că ar fi "cea mai mare palmă dată suporterilor" giuleșteni.

Nu a fost însă cazul, Farul asigurându-și titlul campioană din penultima teapă, astfel că duelul FCSB - Rapid 1-5 a fost unul lipsit de miză.

"Un singur lucru vreau să atrag atenția în calitate de suporter, antrenor și fost jucător al Rapidului: dacă în anul centenarului se va întâmpla să ia FCSB campionatul și ultimul joc să aibă loc pe Arena Națională, cu 40-50.000 de suporteri FCSB-iști și doar 3-4 mii de rapidiști, ar fi cea mai mare palmă dată suporterilor clubului Rapid, președintelui, jucătorilor, o palmă pentru tot ce înseamnă fenomenul Rapid!

Dacă FCSB, care n-a mai luat titlul de opt ani, va lua titlul învingând-o pe Rapid, ar fi cea mai mare pată, peste sfertul de finală UEFAntastic. Mie de-asta mi-e frică și cred că, dacă s-ar ajunge la acea zi, mi-aș închide telefonul, n-aș mai răspunde nimănui, n-aș mai fi om!", spunea Șumudică, în aprilie 2023, la Digisport.

Cum arată programul lui FCSB până la finalul sezonului

  • Etapa 4: CFR Cluj - FCSB
  • Etapa 5: FCSB - Rapid
  • Etapa 6: Sepsi - FCSB
  • Etapa 7: FCSB - Farul
  • Etapa 8: Universitatea Craiova - FCSB
  • Etapa 9: FCSB - CFR Cluj
  • Etapa 10: Rapid - FCSB

Cum arată clasamentul din play-off-ul Ligii 1

VIDEO Galeria celor de la FCSB la meciul cu Universitatea Craiova

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!