Liga 1

Calculele rapidistilor, date peste cap de TAS! Giulestenii, cu un picior in "B", Moraru anunta: "Raman si in Liga a II-a"

CFR Cluj a reusit sa-si recupereze cele 24 de puncte "confiscate" in iarna de FRF si a urcat pana pe locul 3 al clasamentului. In acest context, sansele Rapidului de a se mai salva sunt si mai mici, formatia giulesteana stand la mana a doua contracandidate - Chiajna si Gaz Metan.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Mai 2015, 16:43
Data actualizarii: Vineri 22 Mai 2015, 16:54

Rapidul este unul dintre cluburile care are cel mai mult de pierdut pe fondul obtinerii punctelor la TAS de catre CFR Cluj. Fostii campioni de la CFR, care se aflau sub Rapid, au urcat pana pe locul 3, in timp ce formatia bucuresteana s-a afundat si mai rau.

Rapidul este in acest moment pe locul 14, cu 33 de puncte acumulate. Formatia de langa Podul Grant se poate salva cu 39 de puncte, maximum la care poate ajunge, dar depinde de jocul rezultatelor. Calculele sunt destul de complicate, iar programul nu-i ajuta pe giulesteni, care trebuie sa obtina 6 puncte cu CFR Cluj si Pandurii.

Pe langa cele doua victorii pe care trebuie sa le obtina, echipa lui Bergodi are nevoie ca principalele contracandidate, Chiajna si Gaz Metan, sa se incurce. Astfel, Chiajna nu trebuie sa ia mai mult de 1 punct in doua etape, in timp ce Gazul nu trebuie sa obtina mai mult de 4 puncte.

Decizia le-a turnat plumb in ghete rapidistilor, care recunosc si ei ca situatia pare imposibila in acest moment. Patronul Valerii Moraru spune insa ca jucatorii vor lupta pana la capat, acesta dand asigurari si in privinta ramanerii in Giulesti.

"E o decizie pe care o respectam. Problema e la noi in curte. Noi trebuia sa facem anumite modificari mai devreme pentru a fi in cursa pentru salvarea de la retrogradare. Mai avem doua meciuri, sansele sunt minime, dar vrem sa jucam cat mai frumos.

Nu stiu cat de corecta e decizia pentru ca nu am avut acces la acte, dar e o decizie pe care o vom respecta. Luptam pana la capat, insa exista si varianta a doua. Daca nu ne salvam, suntem pregatiti sa reconstruim. Pregatim si varianta pentru liga a doua si sper sa revenim repede pe prima scena.

Am pierdut multe puncte in tur. Cred ca prea devreme am inceput acest proces de reconstructie a echipei, dar nici n-am avut alta solutie. Contractele vechi ne obligau si alta solutie nu am avut, din pacate. Noi putem sa ne invinuim numai pe noi. Trebuia sa fim mai insistenti, sa facem niste schimbari mai devreme", a spus Moraru, citat de Digisport.

CITESTE SI

Modifică setările cookies