Calarasiul incepe sezonul pe propriul teren, Sibiul ar putea juca cateva etape prin vecini

FC Hermannstadt Dunarea Calarasi Liga I Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Iulie 2018, 13:54
Data actualizarii: Vineri 06 Iulie 2018, 14:12

Nu se stie inca daca ambele nou-promovate in Liga 1 vor juca pe propriile stadioane chiar din startul sezonului.

Stadionul din Calarasi se afla in grafic si modernizarea va fi finalizata aproape sigur pana saptamana viitoare, cand calarasenii urmeaza sa primeasca vizita comisiei de omologare. In cazul renovarii arenei din Sibiu persista suspansul, pentru ca nu se stie inca daca vor exista intarzieri si daca acestea vor fi mai mari de o luna.
 
Dunarea Calarasi, campioana esalonului secund in sezonul trecut, va juca sigur partida cu CFR Cluj, din etapa a doua a Ligii 1, pe propria arena. Stadionul "Ion Comsa" din Calarasi a fost construit in 1962 si renovat superficial de mai multe ori in ultimii ani, are 10.400 de locuri pe scaune si era detinut de municipalitatea orasului dunarean. Pe 12 ianuarie 2018, consilierii judeteni din Calarasi au aprobat trecerea Complexului Sportiv "Dunarea" din administrarea municipala in cea a Consiliului Judetean pe o perioada de 20 de ani, pentru a se putea incepe lucrarile de reabilitare, extindere si modernizare a intregii baze sportive. La sfarsitul lunii aprilie, consilierii judeteni au aprobat suma de 1.999.000 de lei, bani alocati pentru lucrari de modernizare a bazei sportive, iar operatiunea pe santier a demarat la finalul lunii mai.
 
"Gazonul e deja montat. Am facut sistemul de drenaj, irigatii, s-au montat rulourile de iarba, deja l-am si tund o data. E totul in regula, speram sa avem unul dintre cele mai bune gazoane din Liga 1. Tot ce inseamna zona si facilitatile pentru presa si televizarea meciurilor se finalizeaza maine, la fel ca si modernizarea vestiarelor. Sistemul de supraveghere video si turnichetii de acces in stadion sunt in probe in aceste zile, se va lucra si in week-end si vor fi gata cel mai probabil la inceputul saptamanii viitoare. Toti prietenii clubului si toate firmele din oras au vrut sa puna umarul la renovare si ne ajuta in aceste zile la cosmetizarea stadionului. Se asfalteaza, se taie si se cosmetizeaza vegetatia din zona stadionului, se aplica marcaje, se vopseste... E o nebunie! Nocturna nu va fi montata in aceasta vara, pentru ca avem un an de gratie pana sa devina obligatorie. Dar cei de la Consiliul Judetean Calarasi, care se ocupa de investitiile in stadion, au demarat deja procedurile pentru achizitie. Noi miercuri trebuie sa fim gata, vine o comisie de control din partea LPF pentru a vedea care este stadiul lucrarilor. Primul meci din noul sezon il vom avea cu Viitorul, in deplasare, apoi vom primi, in etapa a doua, pe teren propriu, pe CFR Cluj, campioana Romaniei. Eu sper si cred ca miercuri vom trece de inspectia finala pentru omologarea stadionului, deoarece suntem aproape sa terminam lucrurile importante si sa nu mai fie nevoie sa se mai faca o alta vizita. Daca raman mici retusuri, le putem oricum face in perioada de 2 saptamani pana la inceputul sezonului", a declarat Florin Brisan, presedintele Dunarii Calarasi.
 
Stadionul "Municipal" din Sibiu a fost construit in 1922 si renovat in 2006, pentru ca echipa locala Vointa Sibiu sa poata evolua in Liga 1. Arena are o capacitate de 14.200 de locuri, dar nu are nocturna si se afla intr-o stare avansata de degradare. Primaria Sibiu vrea sa reconstruiasca pe actuala locatie o arena de 19.000 de locuri, cu noctura si sisteme de drenaj si incalzire a gazonului, plus facilitati moderne pentru spectatori. Costul modernizarii stadionului municipal se ridica la 17 milioane de euro, este cea mai mare investitie programata in acest an de catre Primaria Municipiului Sibiu si se preconizeaza ca se va incheia in 2019.
 
"Eu ma intorc acum din cantonamentul echipei din Croatia. Inca nu stim daca vom putea sa jucam din startul sezonului pe propriul stadion, noi nu suntem parte din ecuatia asta. Se lucreaza, dar nu stim daca vor fi terminate lucrarile la timp. Este stadionul primariei, exista un constructor din Sibiu care se ocupa de lucrare, noi nu avem treaba cu lucrarea respectiva. Vom avea si noi o vizita din partea LPF pentru omologarea stadionului, dar, ca sa poata sa vina aceasta delegatie, trebuie sa fie finalizate lucrarile, or asta va trebui sa ii anuntam noi, daca cei care au contractat lucrarea a reusit sau nu sa termine la timp. Renovarea stadionului din Sibiu presupune mai multe etape, pentru prima faza era vorba de modernizarea tribunei oficiale si a zonei media, schimbarea scaunelor, inlocuirea suprafetei de joc si a pistei de atletism, grupurile sanitare... Capacitatea tribunelor 1 si oficiala va ramane la 6.500 de locuri, dupa prima etapa, urmand ca proiectul finalizat sa ajunga la 19.000 de locuri. Restul stadionului - tribuna a 2-a si peluze - s-a daramat si va fi reconstruit in etape, iar la final va fi un stadion frumos. Noi ne dorim foarte mult sa jucam inca de la inceput pe stadionul nostru, dar nu putem sa influentam nicicum. Nu e un dezastru, daca mergem in alta parte pentru cateva etape. Variante exista: Cluj, Tg. Mures, Brasov, Alba-Iulia... Sunt stadioane destule in jurul Sibiului, pentru 2-3 etape gasim, nu e problema. Daca constructorul respecta graficele de lucrari pe care le-a prezentat la inceperea fazei intai, ei trebuie sa termine acum. Daca nu vor termina, va dati seama ca intarzierile nu pot fi foarte mari, ca sa fim nevoiti sa jucam tot turul campionatului in alta parte, ci vorbim de saptamani, maxim o luna", a precizat Teodor Birt, presedintele lui FC Hermannstadt.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!