Cristi Borcea iese din inchisoare! Decizia magistratilor este definitiva

Cristi Borcea iese din inchisoare! Decizia magistratilor este definitiva

Fostul actionar al lui Dinamo se afla dupa gratii din 2014.

E oficial! Cristi Borcea iese din inchisoare! Condamnat la 6 ani si 4 luni in 2014 de catre Curtea de Apel, Tribunalul Ilfov a decis astazi eliberarea fostului actionar de la Dinamo! Decizia este definitiva!

Pe 2 mai, magistratii de la Judecatoria Sectorului 4 au respins, in prima instanta, cererea de eliberare conditionata formulata de Cristian Borcea, care executa la Penitenciarul Jilava o condamnare de 6 ani si 4 luni primita in dosarul transferurilor din fotbal.

La acea data, avocata lui Borcea, Alice Draghici, a explicat, in sala de judecata, ca fostul finantator al clubului Dinamo indeplineste toate conditiile pentru a fi eliberat conditionat, a platit prejudiciul retinut in sarcina lui si a executat o mare parte din pedeapsa primita - patru ani si doua luni. Alice Draghici a spus ca Borcea a castigat 385 de zile ca urmare a muncii prestate in penitenciar, a primit recompense si nu a fost sanctionat.

De cealalta parte, procurorul de sedinta a cerut respingerea cererii de eliberare conditionata depusa de Borcea, sustinand ca acesta s-a folosit de imprejurari pentru a incalca legea, iar faptele comise sunt extrem de grave.

"Regret faptele comise. imi pare rau pentru familie si copii, pentru ca i-am expus la asa ceva", a spus atunci Cristian Borcea.

In 2017, Borcea a mai facut o incercare de a iesi mai devreme din inchisoare, insa in octombrie anul trecut Tribunalul Ilfov i-a respins cererea de eliberare conditionata.

In martie 2014, Cristian Borcea a fost condamnat la 6 ani si 4 luni inchisoare in dosarul transferurilor, alaturi de alti sapte reprezentanti ai fotbalului romanesc.

Potrivit DNA, faptele savarsite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obtinuti din transferuri fiind "spalati" prin intermediul unor firme off-shore.

Citeste si:Cristi Borcea
VIDEO PROTVPLUS.RO

Guvernul Orban 2, ultima zi de audieri. Primul pe listă: ministrul propus al Agriculturii
BRAT