Liga 1

Bombă la Farul Constanța! Echipa nu a primit licența UEFA: "Următorul pas este TAS"

Clubul Farul nu a primit licenţa UEFA din partea Administraţiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal şi nu va putea juca în ediţia 2022-2023 a cupelor europene, în cazul calificării. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2022, 16:51
Data actualizarii: Miercuri 11 Mai 2022, 16:58

Motivul deciziei este schimbarea denumirii din "FC Viitorul" în "Farul Constanţa", preşedintele Gheorghe Popescu declarând, miercuri, pentru Agerpres, că gruparea va ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

"Noi vom lua legătura cu avocaţii noştri şi vom merge mai departe pentru că decizia de a ne refuza licenţa UEFA mi se pare cel puţin stranie. Atâta timp cât ai avizul Federaţiei Române de Fotbal, cât timp respecţi regulamentele internaţionale, nu înţeleg de ce nu putem participa în cupele europene. Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanţă", a afirmat Popescu pentru Agerpres.

"Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanţa am respectat întru totul cerinţele forurilor internaţionale şi ale Federaţiei Române de Fotbal. Ba mai mult, înainte de a face această mişcare (n.r. - schimbarea denumirii clubului) am avut avizul Federaţiei Române de Fotbal. Deci am anunţat federaţia înainte, am primit avizul federaţiei şi am dat drumul procedurii. Am respectat absolut tot ce putea fi respectat la acea oră. De fapt noi nu am făcut altceva decât să luăm numele şi emblema de la Farul Constanţa", a adăugat preşedintele.

Întrebat cum a motivat Adminstraţia de Licenţiere decizia, Gheorghe Popescu a răspuns: "Nu ştiu cum au motivat cei de la licenţiere decizia, pentru că de aceste chestiuni se ocupă avocatul Florin Comşa. El ştie ce demersuri trebuie făcute de acum încolo. Dar repet, noi atunci când am făcut acea mutare am avut avizul FRF şi am respectat întru totul regulamentele internaţionale".

Farul Constanţa ocupă în prezent locul cinci în clasamentul playoff-ului Ligii I, cu 29 de puncte. În cazul în care reuşeşte să încheie pe locul patru, iar Universitatea Craiova câştigă Cupa României, formaţia condusă de Gheorghe Hagi ar avea dreptul să dispute barajul pentru Conference League cu câştigătoarea meciului dintre locul unu şi doi din playout.

La 21 iunie 2021, gruparea de fotbal din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eşalon preluând denumirea Farul Constanţa precum şi sigla noii entităţi. Ciprian Marica, proprietarul clubului Farul Constanţa din Liga a II-a, a devenit acţionar la noua entitate sportivă aflată acum în Liga I.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies