"Băi, Gigi, nu te supăra!" Cum s-au contrat Marius Lăcătuș și Gigi Becali + Cine era oficialul "victimă colaterală"

Marius Lacatus FCSB Gigi Becali Superliga
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 23 Februarie 2023, 19:45
Data actualizarii: Joi 23 Februarie 2023, 19:47

Fostul antrenor al formației FCSB a povestit lucruri neștiute despre modul în care omul de afaceri se implica la echipă. 

Devenit analist sportiv, Marius Lăcătuș (84 de selecții / 13 goluri în prima reprezentativă) a vorbit fără perdea despre relația pe care a avut-o cu Gigi Becali. 

Cunoscut drept un tip care se implică în alcătuirea echipei și vrea să știe tot ce mișcă în cadrul clubului, Becali a primit răspunsuri, în primă fază, de la omul cu 10 titluri ca jucător în Ghencea. 

Ce l-a făcut pe Lăcătuș să nu-i mai spună echipa lui Becali

„Atunci nu era chiar așa «priceput» cum e acum. În perioada aia, aș minți să spun că nu suna. Suna cu o seară înainte de joc, avea ora lui, de regulă 11:00 - 12:00 noaptea: «Băi, cu cine joci mâine? Cine joacă fundași? Păi, nu ar fi mai bine să joace ăla sau ăla?»

La ora aia, nu stăteam să-i explic. A fost o dată, a fost de două ori, de trei ori, de patru ori. După aia, la un moment dat, i-am zis: «Băi, Gigi, nu te supăra, dar nu-ți mai zic, mă, echipa». «Păi de ce?»

Atunci era o emisiune dimineață, în ziua jocului și când îl întreba «Aveți idee cine joacă?», zicea: «Păi cum să n-am idee? Joacă ăla, ăla, ăla». «Lumea ce zice, ce concluzie trage?». «Păi ce concluzie să tragă? Că tu ai făcut echipa, nu?. Dacă tu ești așa hotărât la TV». Zic: «Nu ți-o mai spun, că o află și adversarul, deci mai bine nu ți-o spun»”, a declarat Marius Lăcătuș, potrivit Digi Sport. 

Cum l-au fentat Lăcătuș și Mache pe Becali

Lăcătuș a admis faptul că Becali suna și în timpul meciurilor pentru a se implica. Conexiunea se făcea prin Marius Ianuli, prezent și acum în organigrama celor de la FCSB. 

"Fiara" a povestit pas cu pas care erau "mișcările" lui Becali. 

„Și e adevărat că, pe parcursul jocului, dacă nu-i convenea un jucător, suna pe bancă și zicea: «Să intre cutare în locul ăluia». Și o dată, de două ori, de trei ori. Le-am zis că le sparg telefonul. M-am enervat o dată și, la pauză, m-am luat de Mache (n.r. - Marius Ianuli, team manager-ul clubului). De regulă, el avea telefonul", a continuat Lăcătuș. 

Planul lui Becali a fost dejucat, în cele din urmă, de Lăcătuș și Ianuli. 

"Și Mache, săracu, a zis: «Bă, eu ce să fac? Îți dai seama că, dacă nu răspund la telefon, ăla sunt. Dar îți dau o idee: când sună să-l bagi pe unu, scoate-l la încălzire să-l vadă, că nu te costă nimic!»

Și zic: «uite, măi, Mache, m-ai luminat». Și când am făcut asta, nu a mai sunat telefonul. Îl vedea la încălzire, stătea 10 minute sau cât stătea, mai stătea 5 minute pe bancă și după aia, până la final, intra vreo 15 minute. 

Dar nu pentru faptul că suna. Nu era diferență extraordinară între titular și rezervă. Dacă ajungeai în minutul 60-70-80, puteai să faci schimbarea și nu influența în rezultat, sau nu schimba formula de joc", a mai spus Lăcătuș, pentru sursa mai sus citată. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!