Avertisment pentru Moruțan: „Prințul Carpaților, al Balcanilor, rămâne speranță și moare ca băieții ăia doi din Italia”

Fotbalul românesc continuă să aibă mari probleme, iar unul dintre finanțatorii din Liga 1 evidențiază acest lucru. 

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 09 Noiembrie 2021, 17:26
Data actualizarii: Marti 09 Noiembrie 2021, 18:52

Patronul lui FC Botoșani consideră că educația este cea mai importantă într-o societate, iar calitatea fotbaliștilor este direct influențată de educația pe care aceștia o au.

Într-o discuție legată de Moruțan, Iftime a amintit faptul că, în lipsa educației, fotbaliștii talentați clachează când ajung la un nivel financiar bun, dând exemplu cazul lui Dennis Man, de pa Parma.

  • Valeriu Iftime

”Dacă pe Moruțan îl gonflăm, îl numim ”prințul Carpaților” sau ”prințul Balcanilor”, iar dacă el nu este sănătos la cap, pentru că educația este instrumentul la baza fiecaruia, o să își facă un tatuaj, și rămâne speranță și moare ca băieții aia doi din Italia, care sunt în Liga a doua.

Când dau de baclavaua cea mai bună, de femeia cea mai frumoasă, atunci îi vezi că sunt tineri. Cu liceul făcut cu două ore pe an ce poți să faci în afară să fugi după un balon? Trebuie să creăm caractere, oameni instruiți, educați.

Toți copiii aștia pe care noi îî gonflăm, ei se simt cineva, nu au puterea de a se așeza pe picioarele lor. Ca să fii constant în efort ai nevoie de o așezare mentală extraodrinară. Asta pleacă de la educație. Fotbalul este ocupația principală, dar trebuie să știe istorie, engleză. Ronaldo nu are școală, dar nu e un model”, a spus Valeriu Iftime, la Ora Exactă în Sport.

Modifică setările cookies