Autodenunț!? Un fost patron din Liga 1 a dezvăluit cum a influențat rezultatul unui meci

Marian Iancu Ceahlaul Piatra Neamt Poli Timisoara Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Februarie 2023, 11:03
Data actualizarii: Sambata 18 Februarie 2023, 11:12

Marian Iancu (57 de ani), fostul patron al Politehnicii Timișoara, a povestit cum l-a ajutat pe prietenul Gheorghe Ștefan să câștige un meci.

Omul care a condus destinele clubului de pe Bega timp de șapte ani spune că n-a făcut niciodată „blaturi”, însă recunoaște că i-a ajutat indirect, la un moment dat, pe cei de la Ceahlăul Piatra Neamț să câștige un meci cu Poli Timișoara.

„Timișoara nu a existat în Cooperativă pentru că aveam obiectiv an de an să câștigăm campionatul și să dăm goluri. La noi nu exista egal sau meci pierdut. Mie antrenorii îmi cereau fundași și portari și eu aduceam atacanți. Aveam mereu șapte, opt atacanți în echipă. Noi trebuia să dăm gol! Nu exista să ne apărăm la mine. Să luăm două goluri, dar să dăm trei!

Iancu: „Timișoara n-a participat la niciun blat!”

Niciodată Timișoara n-a participat la niciun blat! Țin minte și acum un meci cu Piatra Neamț care era la retrogradare, noi eram deja vicecampioni. Era penultima etapă. Pinalti se văita că ce face… „Vorbește și tu!”. „Cum să vorbesc eu dacă n-am intrat niciodată în vestiar?!”. Nici acum nu știu cum arată vestiarul echipei de la Timișoara. Era Ganea căpitan de echipă, cum puteam să-i spun eu lui Ganea ceva?

I-am spus lui Ștefan: „Uite, ies public și spun că noi ne-am atins obiectivul. Începem să ne gândim la ce facem din vară. Că nu vreau accidentări și că le dau primele de obiective”. Era tot ce puteam să fac ca să-i deconectez. Am pierdut 1-2. Asta e tot ce-am făcut pentru el. Apropo, Pinalti când venea la Rahova stătea mereu cu mine în celulă”, a dezvăluit Marian Iancu la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe gsp.ro.

Meciul dintre Poli Timișoara și Ceahlăul Piatra Neamț, despre care a vorbit Marian Iancu, s-a disputat în sezonul 2007-2008, mai exact pe 04 mai 2008.

Sorin Corpodean, iar primele goluri ale meciului au aparținut gazdelor, care au marcat prin Doicaru (18') și Rusmir (59'). Milhazes a redus din handicap pentru oaspeți, în minutul 75, însă partida s-a încheiat cu victoria moldovenilor, scor 2-1.

În ciuda ajutorului primit de la echipa de pe Bega, Ceahlăul Piatra Neamț tot a retrogradat în „B”, după ce a pierdut ultimul meci din campionat, disputat în compania lui FCU Craiova, scor 3-2.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!