Sambata 03 Mai 2014, 18:11

ATAC dur in Liga I: "Minte ca un ORDINAR! Mi-au incarcat si picaturile de ploaie care au cazut peste stadion!" Anunt de ultima ora

Adrian Porumboiu a vorbit LIVE la Sport.ro despre situatia de la Vaslui; el l-a gasit responsabil pe Viorel Duru, dupa care a anuntat ca vrea sa investeasca in alta parte.

BATAIE CAPITALA: MOROSANU VS. KEMAYO & REVENIREA LUI BENNY ADEGBUYI, PRO TV, JOI, 5 IULIE, ORA 23:30

SUPERBATALIE PENTRU SUPERCUPA! CFR Cluj - Craiova, sambata, 14 iulie, 20:30, IN DIRECT la ProTV

Fostul patron de la Vaslui, Adrian Porumboiu, a avut o interventie telefonica LIVE la Sport.ro, la emisiunea Ora Exacta. A spus motivele pentru care Fc Vaslui nu a primit licenta si va retrograda in Liga II la finalul sezonului.

DOCUMENTELE ASCUNSE DE DURU

"Duru a ascuns de mine un document pe care mintea ca un ordinar ca nu-l are. Vaslui e 'croit', ca sa zic asa, de trei luni ca sa nu-si ia licenta. Am curaj sa-l provoc acum pe acest domn Duru sa vina cu situatiile de la alte echipe, sa vedem. Sunt cel putin 9 cluburi care stau mult mai rau, noi aveam datorii, dar nu era o problema.

El are in fiecare an, are de salvat in fiecare an pe cineva, le scoate ca din joben. Trebuie sa pice Craiova, sa pice Timisoara, Rapidul si altele. Duru isi permite orice, pentru ca sub masca de 'mai marele licentierii' ascunde ce ascunde. N-a vrut sa ii dea licenta Vasluiului: ma, nu incarca nota de plata, cum sa spui de jucatori care si-au primit banii ca nu i-au primit!?

Eu am dat bani pentru oameni ca sa incheie situatia, sa putem lua licenta", a afirmat Porumboiu.

CAT SI CE PIERDE VASLUIUL

"Fac o socoteala simpla: ocupanta locului 5 primea din drepturi TV 2,8 mil. de euro; erau tranzactii comerciale ca sa reziste in Liga 1. S-a dorit inchiderea acestui club, nu sunt dubii in acest sens. Nu stiu cine il lasa, il lasau inainte sa faca ce vrea, vad ca si pustiul asta de la FRF acum il lasa, inca nu e nici el intarcat, poate isi revine.

Trebuie sa ai neseriozitate sa vezi un document trimis de noi, oficial, si sa spui lucruri neadevarate, sa te faci ca nu-l ai in posesie. Eu nu vreau sa comentez minciunile care s-au spus: ce Damian a venit la Vaslui cu pistolul la tampla? Subiectul se va dezvolta, iar adevarul va iesi la lumina, nu am dubii", e sigur Porumboiu.

ANTAL, LOVIT DUR: "MINTE CU NERUSINARE!"

"Celeban, ca si antrenorul, de altfel, aveau doua luni restanta, atat. Restul au plecat de la club si erau cu banii la zi. Cei care au facut greva la meciul cu Steaua aveau mai putin de doua luni restante, si totusi au plecat sau au vrut sa plece.

Antal minte cu nerusinare ca nu si-a luat banii: el a primit 500.000 de euro pe 4 ani, avans, din salariu. Totul a fost facut sa se ajunga aici, eu nu am avut cum sa mai intervin juridic. S-a primit si la Otelul o suma importanta cand a venit Antal la noi, el a luat o suma importanta pentru cei 4 ani cat are contract cu Vasluiul.

Eu, la Vaslui, stiti motivele pentru care am plecat: bani aveam, dar nu mai aveam motivatie, erau mai multe. Era vorba doar de o suma modica, asta care mai era de plata. Astia au incarcat si picaturile de ploaie care au cazut peste stadion: totul a contat la licentiere. Cu 200-250 de mii de euro se putea lua licenta: urmau sa se incheie si unele tranzactii cu unii jucatori, unii putea beneficia de bani din drepturile TV si totul era normal si la zi. Astia au pus cifre ca sa fie indestulatoare: l-au pus pe Sanmartean, pe Coman, pe Canu, pe Balace, pe toti cei care au primit banii. E ceva grav", a mai spus Porumboiu.

CE URMEAZA PENTRU FOSTUL FINANTATOR DE LA VASLUI

"Am pierdut doua campionate asa cum le-am pierdut, acum s-a intamplat ce s-a intamplat, nu pot sa ocolesc decizia mea extrem de proasta pe care am luat-o; eu stiu un singur lucru, sa fie toti linistiti, eu voi reveni cu o forta mult mai mare intr-un loc in care o sa fiu sustinut.

La Vaslui, primarul si toata lumea au un somn mai lung si nu ii intereseaza de echipa: au dat mana cu mana ca sa se ajunga aici. Repet, nu Duru a provocat aceasta problema cu licenta: ea a pornit din interiorul clubului, insa Duru e un om care nu are nimic sfant in el.

Stia ce se intampla si nu a dat publicitatii actele primite. Nu spun ca vin la Rapid, nu spun ca vin la vreo echipa anume, dar am timp sa iau o decizie, una inteleapta, insa voi reveni in fotbal ca finantator", a incheiat Adrian Porumboiu.