Arbitrii din Liga 1, pregătiți pentru startul unui nou sezon: "Vrem ca echipa să progreseze!"

CCA Kyros Vassaras Superliga Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Iulie 2024, 15:04
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 15:06

Arbitrii şi arbitrele din Liga 1 se pregătesc la Cheile Grădiştei pentru startul sezonului 2024/2025; aceştia au efectuat probele fizice şi participă la seminarii pentru a fi la curent cu cele mai noi modificări de regulament.

Testările fizice ale tuturor arbitrilor au avut loc luni, urmând ca pe parcursul acestei săptămâni preşedintele CCA, Kyros Vassaras, şi membrii CCA să lucreze cu aceştia la actualizarea tuturor recomandărilor şi interpretărilor de la nivel internaţional.

O mare parte a acestei pregătiri o constă în lucrul în echipă, arbitrii analizând împreună şi discutând clipuri reale din meciuri pentru a se testa.

Arbitrii, pregătiți să revină pe teren

"I-am verificat deja pe arbitri din punct de vedere fizic, nivelul lor de pregătire este unul foarte bun, dar vrem ca pe parcursul seminarului să le dăm sfaturi despre stilul de alergare şi despre alte lucruri. Au fost testate şi cunoştinţele despre Legile Jocului, teste cu vizionare de multe clipuri video, din campionatul nostru, dar şi din străinătate. Fiecare arbitru va avea de analizat un număr foarte mare de clipuri video, 200-250. Lucrează pe grupuri, fac analiza fazelor, apoi analizăm dacă e necesară sau nu intervenţia VAR. Trebuie să discutăm, de asemenea, despre noile reglementări, despre implementarea lor. Vrem ca această echipă a arbitrilor să progreseze şi să fie pregătită. Şi, după părerea mea, arbitrii sunt pregătiţi", a spus preşedintele CCA, Kyros Vassaras.

Înaintea testărilor din această săptămână, arbitrii au avut de implementat un anumit program de antrenament, primit în prealabil. De asemenea, odată cu startul noului sezon, aceştia vor continua pregătirea prin cursurile regulate organizate online, lunar sau la fiecare două săptămâni.

"Am investit în acest lucru prin munca depusă anii anteriori, dar continuăm să lucrăm pentru viitoarele generaţii. Alţi arbitri tineri, bărbaţi sau femei, care vin din urmă, cu un viitor de excepţie, vor avea o cale clară pentru succes. Îl avem pe Istvan Kovacs în top, dar el nu e singur, formăm o echipă şi ţintim mai sus", a adăugat Kyros Vassaras.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!