Istvan Kovacs, interviu pentru UEFA: ”Le datorez multor oameni un mare mulțumesc!” + ce a spus despre președintele CCA, Kyros Vassaras

Istvan Kovacs Kyros Vassaras UEFA Fotbal intern Istvan Kovacs
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Mai 2024, 15:21
Data actualizarii: Luni 20 Mai 2024, 15:20

Istvan Kovacs va arbitra finala Europa League.

Atalanta și Bayer Leverkusen se vor întâlni miercuri, 22 mai, de la ora 22:00, în finala Europa League de pe ”Aviva Stadium” din Dublin. Confruntarea va fi transmisă în direct pe Pro Arena și VOYO.

Istvan Kovacs, interviu pentru UEFA: ”Le datorez multor oameni un mare mulțumesc!” + ce a spus despre președintele CCA, Kyros Vassaras

Istvan Kovacs a fost intervievat de UEFA înainte de finala Europa League. Printre altele, ”centralul” român a vorbit și despre Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din România.

  • De asemenea, Kovacs și-a exprimat recunoștința față de Istvan Szilagyi, președintele Asociației Județene de Fotbal din Satu Mare

”Finala Europa League va fi un moment de mândrie pentru mine, pentru echipa care e alături de mine și, în general, pentru fotbalul românesc. Le datorez multor oameni de acasă un mare `mulțumesc` pentru succesul pe care l-am avut în carieră.

Mulți oameni m-au ajutat cu sfaturi bune sau sprijin atunci când am avut momente dificile. Președintele comisiei de arbitri din România, Kyros Vassaras, a ajutat la îmbunătățirea multor lucruri în jocul intern pentru noi și există o singură persoană care este lângă mine de când am început - Istvan Szilagyi - și îi mulțumesc în special pentru că m-a susținut mereu”, a spus Istvan Kovacs pentru UEFA.

Arbitru FIFA din 2010, Istvan Kovacs a bifat în acest sezon șase apariții la ”centru” în UEFA Champions League și o prezență în Europa League, în ”16”-imile Villarreal - Marseille 3-1, încheiat cu opt cartonașe galbene.

Tot în actuala stagiune, arbitrul a fost ”central” într-un meci din preliminariile EURO 2024, în două din tururile preliminare UEFA Champions League, în 14 din Superliga, în două din Saudi Pro League și într-unul singur în Cupa României.

Istvan Kovacs va arbitra finala Europa League! Atalanta - Leverkusen va fi pe Pro Arena & VOYO. Comunicatul FRF

”'Centralul' român va bifa a doua finală europeană arbitrată, după cea din Conference League, ediția 2022. Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA să conducă finala Europa League de miercuri, 22 mai, de la Dublin: Atalanta (Italia) – Bayer Leverkusen (Germania).

Din brigada pentru această finală vor face parte și conaționalii Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, asistenți, și Cătălin Popa, asistent VAR. Alături de aceștia vor fi al patrulea oficial Ivan Kruzliak (Slovacia), asistenul de rezervă Branislav Hancko (Slovacia), în timp ce în camera VAR se vor afla Paulus van Boekel (Țările de Jos), arbitru VAR, și Rob Dieperink (Țările de Jos), suport VAR”, se arată în comunicatul emis de FRF.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!