lamine ghezali Dinamo Superliga Lamine Ghezali / Dinamo

Anunț oficial! Lamine Ghezali a decis pentru cine va juca

Lamine Ghezali (24 de ani) este unul dintre jucătorii în care Dinamo își pune mare încredere pentru acest sezon de SuperLiga României, în care ”câinii” au început cu două eșecuri, neacumulând punct.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Iulie 2023, 17:58
Data actualizarii: Marti 25 Iulie 2023, 18:06

Până să reușească să marcheze în prima ligă de la noi, Ghezali a decis pentru ce națională va juca, având două variante, Franța, țară în care s-a născut, în localitatea Lagny-sur-Marne, și Algeria, locul de naștere al părinților. Chiar dacă extrema a evoluat pentru naționalele ”under” ale ”Hexagonului”, vrea să debuteze în naționala africană la seniori.

Recent, Lamine Ghezali a oferit un interviu în Algeria, în care a vorbit despre planurile sale de viitor, dar și despre cum se simte la Dinamo. Marea enigmă a africanilor era legată de naționala pe care o va alege Ghezali, care nu a lăsat loc de interpretări și a anunțat că e pregătit să spună ”da” convocărilor venite din partea naționalei Algeriei.

  • Lamine Ghezali / Dinamo

Lamine Ghezali vrea să joace pentru naționala Algeriei 

Oricum, Ghezali a atras atenția cu evoluțiile avute în Liga 2, sezonul trecut, pentru că în această stagiune, în două meciuri pentru Dinamo, nu a reușit să marcheze sau să ofere vreo pasă decisivă.

În stagiunea trecută, în divizia a doua și Cupa României, Lamine Ghezali a adunat 31 de partide, a marcat de 13 ori și a oferit cinci pase decisive. Referitor la acțiunile de la naționalele ”under” ale Franței, Lamine Ghezali are un meci pentru U17 și două pentru U18.

”Vreau să joc pentru Algeria. Visez să port culorile naționalei Algeriei încă din copilărie. Tatăl meu este din Alger, mama mea este din Kabyle. Am jucat pentru formațiile under ale Franței, dar sunt foarte atașat de originile mele.

În atac sunt un fotbalist versatil. Sunt un jucător tehnic și rapid, mai ales un bun finalizator. Sunt fericit la Dinamo, mă simt bine aici, mai ales datorită suporterilor. Am avut un sezon trecut excelent cu Dinamo, am marcat foarte multe goluri, sper să atrag atenția selecționerului naționalei, Djamel Belmadi.

Echipa națională este în prezent plină de tinere talente, sper să fac parte din ea în curând”, a spus Lamine Ghezali.

Lamine Ghezali, foarte important în promovarea lui Dinamo 

Ghezali a fost unul dintre jucătorii care au ajutat-o pe Dinamo să revină în SuperLiga României. La barajul de promovare - menținere împotriva FC Argeș, Ghezali a marcat de două ori în tur și o dată în retur.

După ce a petrecut mai bine de un an la Dinamo, Lamine Ghezali a constatat faptul că se simte bine la București și că vrea să dea tot ce poate pentru a-i ajuta pe ”câinii roșii” să producă rezultate bune și în primul eșalon al României.

De asemenea, a remarcat faptul că pregătirea în cantonamentul din Slovenia a fost precoce și crede că Dinamo poate face un sezon bun, după un an obositor, în care s-au întâmplat multe.

Lamine Ghezali pleacă de la Dinamo doar pentru prețul corect 

Francezul va rămâne și în noul sezon la Dinamo, grație unei clauze trecute în contractele străinilor de conducere, potrivit căreia înțelegerile se vor prelungi automat în cazul promovării.

Totuși, conducerea lui Dinamo nu ar exclude o posibilă plecare a lui Lamine Ghezali de la echipa lui Ovidiu Burcă, în cazul în care clubul va primi o ofertă care ar putea ajuta la acoperirea unor datorii.

Lamine Ghezali este cotat de publicația Transfermarkt la 350.000 de euro.

VIDEO Ovidiu Burcă, despre FCSB - Dinamo 2-1

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!