Liga Natiunilor de baschet 3x3 3x3 Escape Room baschet 3x3 Baschet

GALERIE FOTO 3x3 Escape Room: Franța a rezolvat la București problema calificării în finala Ligii Națiunilor la baschet 3x3

După trei zile de weekend, cu peste 20 de ore de baschet 3x3 și zeci de activități pentru spectatorii prezenți, Franța a găsit soluția optimă pentru a câștiga Conferința U21 – Europa 1 a Ligii Națiunilor atât la fete cât și la băieți.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 25 Iulie 2023, 17:39
Data actualizarii: Marti 25 Iulie 2023, 17:44

Evenimentul găzduit de ParkLake Shopping Center și finanțat de Primăria Sectorului 3 s-a încheiat duminică seara cu două aruncări memorabile, surprinzător, niciuna aparținând francezilor.  

Naționalele din Hexagon au confirmat încă o dată valoarea programului de baschet 3x3 pe care gazdele viitoarelor Jocuri Olimpice l-au pus la punct în ultimii ani. Ambele echipe “Les Bleus” erau deja calificate pentru finala ce va avea loc în Mongolia la Ulan Bator înaintea ultimelor partide de duminică, de la București. 

Însă Daria Dubniuk pentru Ucraina, la fete, respectiv Caleb Vijber pentru Țările de Jos, la băieți au reușit coșuri decisive pentru naționalele lor, răpindu-le francezilor șansa de a încheia conferința cu un punctaj maxim. Cei doi protagoniști ai meciurilor ce au pus punct competiției au fost și cei mai buni marcatori, ambii fiind recompensați cu câte un ceas Tissot, oferit de către Albini Prassa. Dubniuk a fost de altfel o adevărată mașină de înscris, cu 97 de puncte în total, o medie de 12 pe meci, mai multe decât întreaga echipă a Slovaciei.

Naționala feminină a României a început bine turneul de la București, jucând finala în prima zi a competiției cu Franța, partidă pe care a cedat-o, scor 19-10. Naționala masculină nu a trecut în niciuna dintre zile de faza grupelor, bifând un singur succes, 21-14 cu Slovacia, în chiar ultima zi de competiție. 

Terenul de joc a fost scenă pentru reușitele jucătorilor dar și pentru concursurile cu premii oferite de către partenerii evenimentului. 

Spectatorii au avut ocazia de a fi la rândul lor protagoniști pe terenul de joc și chiar dacă uneori drumul către coșul de baschet nu a fost cel mai ușor, soluțiile găsite i-au ajutat pe fani să iasă la rândul lor învingători din acest adevărat 3x3 escape room care a fost pentru trei zile ParkLake Shopping Center. 

Porțiile de spectacol din pauze au fost asigurate de către Ansamblul Drag de Măgurele, trupa de dans Trouble Crew și de artiști ai Circului Metropolitan București, parteneri încă din 2018 ai evenimentelor de baschet 3x3 marca Sport Arena Streetball. 

Evenimentul a fost organizat de către Sport Arena Streetball și Federația Română de Baschet în colaborare cu ParkLake Shopping Center și finanțat de către Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local. Partenerii evenimentului: Mastercard, Nike, Nivea, Tissot, Horizon și Pep&Pepper.

Evenimentul a fost transmis integral în direct de către Prima Sport.  

Fotografii: Cosmin Moței și Alex Nicodim

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!