LIVE BLOG "Alege, Romania!" | Popescu, Chivorchian, Avram sau Burleanu? Cine vine in locul Nasului la FRF?

LIVE BLOG "Alege, Romania!" | Popescu, Chivorchian, Avram sau Burleanu? Cine vine in locul Nasului la FRF?

►Castiga zilnic bilete la Romania - Argentina, 5 martie, in direct la PRO TV! Intra AICI si ne vedem in tribune, Romania!

Federatia Romana de fotbal a anuntat procedura de alegere a presedintelui sau, cu prilejul Adunarii Generale din data de 5 martie, la care opt candidati s-au inscris in cursa.

Noul presedinte ar putea fi ales din primul tur de scrutin daca va obtine jumatate plus unu dintre voturile membrilor afiliati exprimate si validate. in cazul in care niciunul dintre candidati nu se va impune din primul tur, presedinte al FRF va fi ales dupa turul doi de scrutin candidatul cu cele mai multe voturi primite.

FRF precizeaza ca la Adunarea Generala a FRF care va avea loc miercuri 5 martie 2014, cu incepere de la ora 10,00, in sala Nicolae Dobrin de la Casa Fotbalului, mai intai se va trece la parcurgerea temelor aflate pe ordinea de zi, parte la care candidatii nu vor avea acces in sala de sedinte, cu exceptia situatiei in care vor reprezenta un membru afiliat, pe baza de delegatie.

Sedinta va fi condusa de presedintele FRF in functie, Mircea Sandu, iar fiecare candidat va beneficia de un timp maxim de 10 minute, in care sa-si sustina discursul electoral.

Alegerea se va face prin vot secret, cu buletine de vot. Secretarul General al FRF, Adalbert Kassai, va face propuneri privind componenta Comisiei de validare a voturilor (scrutatorilor), formata din 3 membri, dintre care un presedinte, precizeaza FRF. Comisia de validare a voturilor va prelua plicurile sigilate, continand buletinele de vot. Comisia de validare a voturilor, prin presedintele sau, va anunta numarul de buletine de vot care se vor distribui delegatilor membrilor afiliati, se va face apelul nominal al membrilor afiliati si fiecare delegat se va prezenta la Comisia de validare cu 'mandatul' care i-a fost inmanat cu ocazia efectuarii prezentei la Adunarea Generala, inainte de intrarea in sala. "Mandatul" fiecarui delegat se va stampila de Comisia de validare a voturilor, dupa care i se va inmana un buletin de vot.

Pe buletinele de vot vor fi tiparite numele candidatilor propusi de membrii afiliati la functia de presedinte FRF. "Dupa primirea buletinului de vot, delegatul se va deplasa in una dintre cele doua cabine de vot, instalate in spatele Prezidiului, unde, in secret, va proceda la exprimarea optiunii sale, prin stergerea cu o linie a candidatilor pe care nu va dori sa-i voteze, lasand nesters numai numele candidatului pe care il vor prefera. Dupa aceasta operatiune, va impaturi buletinul de vot, va iesi din cabina de vot si va introduce buletinul in urna transparenta, aflata pe masa Prezidiului Adunarii", se arata in comunicatul postat pe site-ul FRF.

Vor fi anulate buletinele de vot in care nu a fost sters numele niciunui candidat, daca toate numele candidatilor au fost sterse sau daca au fost adaugate numele altor candidati decat ale celor inscrisi initial pe buletinul de vot. Daca numarul buletinelor de vot existente in urne va fi egal sau inferior celui al buletinelor distribuite, votul va fi validat. Daca numarul buletinelor din urne va fi mai mare decat numarul buletinelor distribuite, votul va fi anulat si se va proceda la o noua votare.

Dupa deschiderea urnei si numararea voturilor valabil exprimate si a celor anulate, Comisia de validare a voturilor va consemna rezultatul alegerilor prin procesul-verbal intocmit si semnat de toti membrii comisiei. Va fi declarat ales in functia de presedinte al FRF candidatul care va obtine majoritatea absoluta (jumatate plus unu) a voturilor exprimate si validate. Nu vor fi luate in calcul buletinele de vot anulate.

VIDEO PROTVPLUS.RO

„Aerul era irespirabil, am crezut că murim cu uşile închise”. Mărturia unei românce din Atena, devastată de incendii
BRAT
Modifică setările cookies