FCU Craiova Adrian Mititelu FCU Craiova - Universitatea Craiova Mititelu eliberat Liga 1

EXCLUSIV Adrian Mititelu tună și fulgeră! "Prevăd o situație nasoală cu drepturile TV. Eu strâng din dinți, fac ceva și duc până la capăt anul acesta, dar sunt alte echipe care nu o vor face"

Adrian Mititelu a vorbit în exclusivitate pentru PRO TV și sport.ro. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 August 2022, 19:04
Data actualizarii: Miercuri 03 August 2022, 19:59

Derby-ul din 7 august, FCU Craiova - Universitatea Craiova, ar putea să nu fie televizat, așa cum spune Adrian Mititelu.

Patronul echipei FCU Craiova nu mai deține speranțele necesare că se va modifica acest lucru și a explicat motivul pentru care s-ar întâmpla un eveniment ca acesta.

  • Adrian Mititelu

Mititelu susține că a mai vorbit cu oficiali ai unor cluburi însă doar el are curajul să vorbească public despre arzătorul subiect. 

Omul de afaceri din fruntea echipei lui Marius Croitoru spune explicit că societatea care a cumpărat drepturile TV a plătit doar 15 la sută din rată. 

Mititelu: „Toată lumea vorbește, dar puțini au curajul să iasă”

„Încep să cred că meciul nu va putea fi televizat, deoarece nu cred că se mai poate vorbi despre o cedare a drepturilor TV, din moment ce aceste drepturi nu au fost plătite. Suntem în luna august, mâine e 4 august și deja cei care au cumpărat drepturile nu și-au achitat obligațiile. Au plătit o sumă modică, undeva la 15% din rata care ni se cuvenea, undeva la 7 la sută din rata pe acest an - nu acoperă nici TVA-ul.

Din ce am vorbit la LPF, undeva din 7-8 iulie a fost scadența acestor bani. Undeva la 15% au plătit din contravaloarea primei rate.

ARTICOL RECOMANDAT

Cei de la ligă au făcut toate demersurile necesare, eu la început i-am bănuit și pe ei de o oarecare favorizare a acestei societăți, dar se pare că cei de la LPF sunt legați de mâini și de picioare. Ei sunt foarte pesimiști că această societate își va duce la bun sfârșit contractul.

Sunt câteva cluburi, nu cele de sus, care m-au sunat pe mine și am vorbit. Sunt revoltați, numai că, știți cum este, toată lumea vorbește, dar puțini au curajul să iasă. 

Eu am o informație credibilă, că această rețea de cablu și-a plătit obligațiile, ei și-au încasat banii de la firmele beneficiare, ăsta e un lucru care dă emoții. Eu prevăd o situație foarte nasoală cu drepturile TV.

Eu o să strâng din dinți, fac ceva și duc până la capăt anul acesta, dar sunt alte echipe care nu o vor face.

(n.r. - Credeți că se va întâmpla ca în sezonul trecut, echipe să nu termine campionatul din cauza datoriilor financiare?) Sunt șanse foarte mari.

(n.r. - Vor fi din nou echipe care vor renunța pe parcurs?) Mi-e greu să răspund la asta, s-ar putea ca afirmația mea să producă un lanț de reacții. Mi-e teamă de o astfel de posibilitate.”, au fost cuvintele lui Adrian Mititelu.

FCU Craiova, în această stagiune

În primele trei etape, FCU Craiova a pierdut cu Farul Constanța (1-2) pe teren advers, a învins-o categoric pe CFR Cluj pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova (3-1) și a remizat cu FCSB pe Arena Națională (1-1).

Înainte de derby-ul cu Universitatea, clubul patronat de Adrian Mititelu se situează pe a noua poziție în campionat, fiind mai aproape de zona fierbinte decât de vârful clasamentului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies