Liga 1

A 8-a oară-i cu noroc? Adrian Mititelu s-a hotărât asupra noului antrenor, dar alegerea a înfuriat Peluza Sud 

Adrian Mititelu va numi al patrulea tehnician în 21 de etape. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Ianuarie 2022, 19:32
Data actualizarii: Luni 03 Ianuarie 2022, 19:44

FCU Craiova a schimbat trei antrenori în 21 de etape. Adrian Mutu, Flavius Stoican și Eugen Trică au căzut în dizgrațiile lui Adrian Mititelu rapid și au fost îndepărtați de la clubul oltean.

Echipa este condusă în prezent de Dan Vasilică, preparatorul fizic, doar că patronul celor de la FCU Craiova s-a înțeles cu Nicolo Napoli, conform prosport, contractul urmând să fie semnat în următoarele zile. 

Dacă mutarea s-ar oficializa, italianul ar pregăti clubul condus de Adrian Mititelu pentru a opta oară, prima dată fiind învestit în 2004. În ultimul mandat, acesta a plecat, pe 12 octombrie 2020, după o victorie cu Rapid, 5-0, în Liga 2, acuzându-l pe patronul celor de la FCU Craiova că nu înțelege fotbalul. 

Napoli: „Așa se întâmplă când patronul nu știe fotbal și vrea să se bage peste tot”

„M-a dat o dată afară când eram în Europa. Acum, aveam 5 victorii, eram pe primul loc… Dar nu am mai rezistat! M-am dus peste el în birou și i-am zis că plec după meciul de Cupă și după cel cu Rapid, ca să aibă timp să caute alt antrenor.

De ce eram supărat? Așa se întâmplă când patronul nu știe fotbal și vrea să se bage peste tot. La noi era o problemă cu preparatorul fizic. Aveam 11 jucători cu rupturi musculare sau probleme musculare. Am jucat 20 de ani fotbal la un nivel bun și mă pricep măcar puțin la acest aspect. Erau prea puternice antrenamentele pe partea fizică.

I-am zis asta despre Dan Vasilică și el mi-a zis că e omul lui de încredere. A spus să stau liniștit și să îmi văd de treabă. Dar eu nu pot antrena pe ideile altora”, a declarat Nicolo Napoli pentru sursa citată în octombrie 2020. 

Însă, potrivit gsp, Peluza Sud nu este de acord cu această mutare și vor să fie înlăturată sigla „PS 1997” de pe tricourile de joc. De altfel, ultrașii au pornit un adevărat război cu familia Mititelu după demiterea lui Adrian Mutu, patronul grupării din Bănie anunțând ulterior că s-a săturat de jignirile primite și că dorește să vândă clubul. 

Dacă va reveni la FCU Craiova, Nicolo Napoli va avea o misiuni dificilă în a menține echipa în Liga 1. După 21 de etape, oltenii se află pe locul 14, cu 19 puncte. 

De-a lungul carierei, antrenorul italian le-a mai pregătit pe Vado, Orabassano, FC Brașov, Astra, Turnu Severin și Poli Iași. 

Modifică setările cookies