5 greșeli majore la derby-ul Craiovei! Crăciunescu dă de pământ cu Bîrsan: "El trebuia să fie prin altă parte"

Marcel Birsan FC U Craiova Ion Craciunescu Universitatea Craiova Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Februarie 2022, 23:00
Data actualizarii: Luni 14 Februarie 2022, 23:03

Universitatea Craiova a câștigat derby-ul cu FC U Craiova, scor 2-0, însă partida din Bănie a adus mai multe decizii controversate ale arbitrului Marcel Bîrsan.

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu a comentat prestația lui Marcel Bîrsan și a brigăzii sale și a găsit nu mai puțin de cinci erori majore.

5 greșeli majore de arbitraj la derby-ul Craiovei

În opinia lui Crăciunescu, Bîrsan trebuia să dicteze câte o eliminare de fiecare parte, un penalty pentru Universitatea Craiova, să anuleze golul lui Gustavo pentru henț și să acorde o lovitură liberă pentru FC U Craiova la acțiune premergătoare golului secund al gazdelor.

Principalele greșeli ale arbitrului Marcel Bîrsan și comentariile lui Ion Crăciunescu:

Minutul 2 - Benjamin Van Durmen îl lovește cu cotul pe Mateiu: "Îl ochește, se uită mai întâi la adversar, vede unde este și după aceea îl lovește cu brațul peste gură. Comportament violent, decizie corectă este lovitură liberă directă și eliminare. Este o intenție a lui. Trebuie să-i curgă dinții din gură ca să-i dai eliminare?", a spus Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

Minutul 12 - Gustavo este împins în careu de Kovacic: "Nu vorbim de un umăr la umăr sau de o împingere reciprocă. El cade foarte ușor, e adevărat, dar pune mâna aceea. Ce caută mâna jucătorului pe adversar când nu joacă mingea? Nu merită sancțiune disciplinară, dar sancțiune tehnică (n.r - penalty) merită".

Minutul 16 - Golul lui Gustavo: "Dacă îl lovește în mână, golul trebuia anulat. Așa se pare, îl lovește în mână, trebuia anulat".

Minutul 58 - Bancu comite un fault la marginea careului, dar nu primește al doilea galben: "Bancu trebuia trimis la cabine pentru că este un fault clar. Este un atac imprudent, se duce prin alunecare direct pe piciorul adversarului".

Minutul 75 - Fault la acțiunea premergătoare golului marcat de Baiaram: "Mie mi se pare că a fost fault. Faultul trebuie dat întodeauna, indiferent de distanță".

Crăciunescu consideră că delegarea lui Marcel Bîrsan la un astfel de meci a fost total nejustificată.

"Iertați-mă, mie mi se pare că acest arbitru este decupat din jocul de fotbal. El trebuia să fie prin altă parte, nu la acest meci.

A fost capul de afiș al etapei. Nu trebuia să fie unul dintre primii trei arbitri la acest meci? Delegarea este una anapoda. Nu poți să-i dai un meci care-l depășește. Ăsta se anunța un meci foarte tare, cu multe incidente, cu încleștări. Nu poți să dai un arbitru oarecare la acest meci, cum este el", a mai spus Ion Crăciunescu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!