Japonia Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Tokyo olimpiada usa Jocurile Olimpice Japonia, lider în clasamentul medaliilor de la Jocurile Olimpice! Marile puteri completează podiumul

Japonia, lider în clasamentul medaliilor de la Jocurile Olimpice! Marile puteri completează podiumul

Țara gazdă are o ediție excepțională de Jocuri Olimpice.

Alecu Mihai
Data publicarii: Miercuri 28 Iulie 2021, 23:39
Data actualizarii: Miercuri 28 Iulie 2021, 23:42

Cea mai mare întrecere sportivă a lumii este în plină desfășurare, iar după 8 zile de concurs, țara gazdă, Japonia, conduce în clasamentul medaliilor, fiind o surpriză placută până în momentul de față. Cele două puteri, Statele Unite ale Americii și China completează podium-ul, însă speră ca până la final clasamentul să se schimbe.

România, pe locul 19, la egalitate cu Georgia, după ce sportivii noștrii au reușit să cucerească o medalie de aur și două de argint. Totuși, există speranțe că ne-am putea apropia de 10 medalii, o performanță având în vedere că la ultima ediție de Jocuri Olimpice am avut doar 4 sportivi cu medalie.

Sportivii ruși, rezultate bune la Tokyo

 

Scandalul de dopaj în care a fost implicată Rusia a făcut ca organizatorii Jocurilor Olimpice să nu permită sportivilor să evolueaze sub drapelul țării și să găsească alte variante prin care să participe.

După ce au luat în calcul să evolueze ca indepenți, până la urma aceștia au fost convinși de Comitetul Olimpic Rus să participe sub egida lor, iar performanțele nu sunt deloc de neobservat, având până la momentul actual 23 de medalii, dintre care 7 de aur, fapt care ii propulsează pe poziția a 4-a în clasament.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!