Jocurile Olimpice Canotaj canotaj romania medalie medalie argint canotaj Jocurile Olimpice

Galerie FOTO | România, în continuare o forță în canotajul mondial! Încă o medalie la Jocurile Olimpice

România a mai obținut o medalie la Jocurile Olimpice!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Iulie 2021, 04:04
Data actualizarii: Joi 29 Iulie 2021, 04:31

Românii rămân o forță a canotajului mondial, iar asta s-a dovedit și la această ediție a Jocurilor Olimpice. Echipajul masculin de la dublu rame, Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc, a câștigat joi dimineață argintul. Au mai participat și Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă în finala la dublu vâsle feminin, însă cele două au încheiat pe cea de-a șasea poziție. 

Performanța lui Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc este cu atât mai specială cu cât ultima medalie olimpică obținută de România la proba dublu rame masculin a fost în 1988. Atunci, Dănuț Dobre și Dragoș Neagu se clasau pe a doua poziție în competiția care s-a desfășurat la Seul. 

  • Galerie FOTO | România, în continuare o forță în canotajul mondial! Încă două medalii la Jocurile Olimpice

România are un singur titlu olimpic la dublu rame masculin, obținut în ediția din 1984 a Jocurilor Olimpice, la Los Angeles, de Petru Iosub și Valer Toma. 

Reușita lor vine la o zi de la performanța importantă a Ancuței Bodnar și Simonei Rașdiș, care au reușit să cucerească aurul la dublu vâsle feminin. În aceeași zi, echipajul format din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari a cucerit medalia de argint la patru rame.

Până acum, România are o medalie de aur și trei medalii de argint.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!