david popovici Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Tokyo olimpiada program Jocurile Olimpice

LIVE BLOG | Băieți de argint. Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, locul 2 la dublu rame! Fetele de la dublu vâsle, locul 6

România a ajuns la patru medalii la JO 2020.

Alecu Mihai
Data publicarii: Joi 29 Iulie 2021, 03:13
Data actualizarii: Joi 29 Iulie 2021, 04:25

România rămâne cu o medalie de argint după sesiunea din această dimineață, cea obținută de Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, în proba de dublu rame.

Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă n-au reușit să urce pe podium în finala de la dublu rame categorie ușoară, după ce au încheiat pe poziția a șasea (6:49,40) în cursa extrem de puternică adjudecată de Italia (6:47,54).

  • Cum arată programul de joi al sportivilor români la Jocurile Olimpice! Fenomenul David Popovici, cap de afiș

Canotoarele din Peninsulă au fost urmate de Franța (6:47,68) și Olanda (6:48,03). Pornite de pe culoarul al șaselea, fetele au fost la primul punct intermediar (500 m) la mai puțin de o sutime și jumătate de lidere, însă treptat au pierdut contactul cu ambarcațiunile care s-au detașat în lupta dramatică pentru medalii.

UPDATE 4:16 România se situează tot pe șase la 1.500 m. Mai sunt 500 de metri de parcurs din cursă

UPDATE 4:14 Cursa e foarte strânsă, condusă de Franța și Italia. Fetele noastre sunt pe șase la jumătate cursei (1.000 m), dar la mai puțin de o sutime și jumătate de lidere.

UPDATE 4:10 A început cursa! Ionela și Gianina sunt pe locul 5 la primul punct intermediar (500 m)

UPDATE 3:56 România continuă în această dimineață cursa pentru o nouă medalie. În finala de la dublu vâsle feminin, categiorie ușoară, Ionela Lehaci Cozmiuc și Gianina Beleagă iau startul de la ora 4:10 (live pe TVR 1 și Eurosport) pentru a urca pe podium.

Tricolorele vor pleca de pe culoarul al șaselea în ultimul act de la dublu vâsle. În finală mai concurează Olanda, Franța, Marea Britanie, Italia și Statele Unite.

----------------------------------------------------------------------

Canotorii tricolori sunt de neoprit la Jocurile Olimpice de la Tokyo și demonstrează din nou valoarea sporturilor nautice din România.

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au cucerit în această dimineață a patra medalie pentru România la Tokyo. Canotorii din echipajul de dublu rame au încheiat cursa de 2.000 m de la Sea Forest Waterway cu timpul de 6:16,58, în urma ambarcațiunii din Croația, care a condus încă din start (6:15,29). Pe locul al treilea s-a clasat Danemarca, echipaj care a blocat cronometrul la 6:19,88.

Din 1988 nu mai luase România o medalie la dublu rame masculin

România nu mai luase o medalie olimpică în această probă din 1988, când Dănuţ Dobre şi Dragoş Neagu câştigau argintul la Seul.

Singurul titlu olimpic la dublu rame masculin a fost obţinut în 1984, la Los Angeles, de Petru Iosub şi Valer Toma.

Premiați de Albert de Monaco

Cozmiuc și Tudosă au primit medaliile, la ceremonia de premiere desfășurată la aproximativ 20 de minute după finalul cursei, de la Prințul Albert de Monaco, un apropiat al sportului românesc. 

UPDATE 3:25 Românii demonstrează că mai au resurse de energie nevalorificate pe ultimii 500 m, trag tare pentru a se apropia de frații croați Sinkovic, însă e prea târziu și rămân cu argintul. O medalie uriașă pentru canotajul românesc.

UPDATE 3:23 La ultimul punct intermediar (1.500 m), România e pe locul al doilea, după echipajul croat, scăpat parcă în câștigător, însă sucevenii încearcă imposibilul pe ultimii 500 m.

UPDATE 3:18 A început cursa! Hai, România! La primul punct intermediar (500 m), tricolorii sunt pe locul al șaselea.

UPDATE 3:10 România poate cuceri în această dimineață o nouă medalie la Tokyo. Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă trag ACUM pentru medalie în finala de la dulbu rame. Echipajul tricolor ia startul pe culoarul 4. 

----------------------------------------------------------------------------------------

După ce Ana Maria Popescu a cucerit medalie pentru România, a venit rândul echipajului de dublu vâsle feminin format din Ancuța Bodnar și Simona Rașdiș să aducă medalia de aur, în timp ce echipajul format din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari a cucerit medalia de argint la patru rame.

Ziua de 29 iulie este privită cu speranță de sportivii români, iar mai multe medalii câștigate de aceștia nu par de domeniul imposibilului. Pentru fanii sportului din România, numele lui David Popovici a venit ca o mare surpriză în ultimele săptămâni, iar în ciuda vârstei, mulți se așteaptă ca acesta să aibă șanse mari la o medalie în proba s-a favorită, cea de "100 de metri liber".

Programul sportivilor români pentru data de 29 iulie

 

Ora 02:40: Finala B la dublu rame feminin – Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș

Ora 03:18: Finala A la dublu rame masculin - Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă

Ora 04:10: Finala A la dublu vâsle feminin - Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă

Ora 05:37: Finala 100 m liber – David Popovici

Ora 13:42: Calificări 100 m fluture – Daniel Martin

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!