Italia

Versiunea lui Ilie Dumitrescu după faza de cascadorii râsului în care a fost implicat Ionuț Radu 

Ionuț Radu, gafă mare în Serie A. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Aprilie 2022, 20:56
Data actualizarii: Joi 28 Aprilie 2022, 21:02

Ionuț Radu a gafat într-un moment cheie al desfășurării campionatului din Italia. Echipa sa, Inter, a fost învinsă miercuri seara, de Bologna, în deplasare, scor 2-1, după golakeeperul bucureștean a comis o eroare impardonabilă. 

Bologna s-a impus cu 2-1, golul de trei puncte fiind marcat de Nicola Sansone, după o bâlbâială epică a portarului român, care a vrut să-i paseze cu piciorul stâng unui coechipier, însă a "bărbierit" mingea, care s-a scurs în plasă. 

Ilie Dumitrescu a scos în evidență un detaliu care, oarecum, mai mută atenția de pe portarul român. Fostul mare fotbalist al Generației de Aur a spus că olandezul De Vrij, fundaș central, cel care a trimis mingea spre Radu, putea să aleagă o altă soluție și să degajeze mingea, simplu. 

"Aici poate că și De Vrij putea să o joace el, să degajeze. Mă rog, a vrut să schimbe direcția. Trebuie să fii în tonus, să ai experiență și să ai un joc de picior bun ca să încerci să schimbi direcția.

Normal, trebuie să dai de unde vine, să degajezi și să scoți mingea de acolo. E o greșeală care se vede imediat la un portar. Ați văzut că aici face semn cu mâna De Vrij? El arată să dea de unde vine. Vezi? Nu să schimbe", a declarat Ilie Dumitrescu, potrivit digisport.ro.

Gafa lui Ionuț Radu, reflectată în presa internațională

  • „Inter pierde la Bologna după o gafă monumentală a lui Ionuț Radu”, a notat GiveMeSport, care subliniază că a fost o „eroare groaznică” din cauza căreia trupa din Milano a dat cu piciorul șansei de a prelua șefia în Serie A.

„O eroare gravă a lui Radu o condamnă pe Inter. Titular în absența titularului Samir Handanovic, românul a eșuat răsunător la o aruncare de la margine pe care Stefan de Vrij i-a lăsat-o ca să o controleze, doar că Radu nu a mai reușit degajarea. Nicola Sansone nu a trebuit decât să împingă mingea în plasă”, a scris Mundo Deportivo.

„Radu bărbierește mingea și îi permite lui Nicola Sansone să marcheze golul de 2-1 în Bologna - Inter, în minutul 81. E imaginea care riscă să rămână în istorie ca momentul care a decis campionatul. Cu patru etape înainte de final, Milan are scudetto 2021/2022 în mână”, au comentat cei de la Tutto Napoli.

„Radu a făcut cadou victoria Bolognei, după ce a ratat o pasă simplă de la Perisic. Sansone a finalizat cu o simplă atingere și l-a pedepsit pe portarul român”, au scris cei de la Yahoo Sports.

„Incredibil! La prima apariție în acest sezon de Serie A, în locul accidentatului Handanovic, Radu a făcut o greșeală șocantă. Regretă acum Inzaghi că nu i-a acordat românului mai multe minute în acest sezon? El a jucat doar cu Empoli, în Cupa Italiei, în ianuarie”, a scris Football Italia.

Modifică setările cookies