Stranieri

Ionuț Radu, apărat de un fost portar de la Inter Milano: "Este prea ușor să dai vina pe el, campionatul se câștigă în 38 de etape"

Ionuț Radu (24 de ani) a comis o gafă care o poate costa titlul pe Inter Milano. În meciul cu Bologna, portarul român a dat pe lângă minge și i-a permis lui Nicola Sansone să înscrie cu poarta goală.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Aprilie 2022, 18:14
Data actualizarii: Joi 28 Aprilie 2022, 18:24

După meci, Ionuț Radu a părăsit terenul în lacrimi și a fost imediat consolat de colegii săi. Portarul român a fost apărat și de antrenorul său, Simone Inzaghi, care a spus că Radu ”este un portar excelent”, iar gafa comisă de acesta nu ar fi avut același impact dacă echipa sa ar fi reușit să fructifice câteva ocazii.

Într-un acordat pentru Gazzetta dello Sport, Luca Castellazzi, fost portar la Sampdoria și Inter Milano, a vorbit despre situația internaționalului român, explicând că eroarea acestuia nu trebuie considerată decisivă pentru pierderea titlului.

"Va trebui să gestioneze această situație pentru mult timp, dar trebuie să reacționeze. Campionatul se câștigă în 38 de etape...

Din prisma importanței meciului, greșeala sa va fi văzută într-o altă perspectivă și va căpăta o altă dimensiune. Totuși, greșeala lui Radu a fost o simplă eroare tehnică care se poate întâmpla oricui. Nu aș face o dramă din asta, nu cred că echipa tehnică își poate schimba părerea despre Radu după această greșeală. Este prea ușor să dai vina pe Ionuț Radu, Inter a pierdut multe puncte în alte meciuri.

Va trebui să fie calm și să folosească această greșeală pentru a-și îmbunătăți jocul. Va trebui să reacționeze mental chiar dacă acum îi este greu", a declarat acesta. 

Fostul căpitan al naționalei de tineret a României s-a aflat la primul meci din Serie A în acest sezon, iar eroarea sa o poate costa titlul pe Inter. Echipa lui Simone Inzaghi a ratat șansa de a urca pe primul loc, iar AC Milan rămâne lider, cu două puncte avans și patru etape rămase.

Programul lui Inter Milano până la finalul sezonului:

Udinese - Inter

Inter - Empoli

Cagliari - Inter

Inter - Sampdoria

 

Programul lui AC Milan până la finalul sezonului:

AC Milan - Fiorentina

Verona - AC Milan

AC Milan - Atalanta

Sassuolo - AC Milan

Modifică setările cookies