GALERIE FOTO Ștefan Radu, interviu în presa din Italia: ”A fost un vis frumos. A venit timpul să spun 'la revedere' fotbalului”

Stefan Radu Lazio retragere stefan radu Italia Ștefan Radu
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 08:42
Data actualizarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 09:02

Ștefan Radu (36 de ani) a anunțat că se va retrage din activitatea de fotbalist la finalul acestui sezon.

Lazio i-a dedicat un videoclip special fundașului român, poreclit ”Il Boss” de către colegii și fanii săi, cu ocazie împlinirii a 15 ani la club. În iarna anului 2008, italienii l-au împrumutat de la Dinamo, iar după jumătate de sezon a fost cumpărat definitiv, în schimbul a 4,7 milioane de euro.

Radu a vorbit despre retragere într-un interviu acordat jurnaliștilor italieni, dar nu a dezvăluit, momentan, ce și-ar dori să facă după ce-și va încheia cariera de fotbalist.

  • Ștefan Radu

Ștefan Radu: ”A fost un vis frumos. A venit timpul să spun 'la revedere' fotbalului!”

„Au trecut foarte mulți ani, nici nu știu cum. Am câteva regrete, e normal, dar momentele bune le depășesc pe cele rele. La finalul anului trecut am decis că acesta va fi ultimul meu sezon. Pot să confirm, după câteva luni, că a venit timpul să spun la revedere fotbalului. Sper că Lazio va putea avea mai multe momente de satisfacție în următorii ani, acesta este cel mai important lucru”, a spus Ștefan Radu, potrivit Cittaceleste.it, site-ul care aparține de publicația Gazzetta dello Sport.

Fundașul și-a amintit de primele sale zile petrecute la Lazio, în 2008. Radu a recunoscut că nu s-ar fi așteptat să joace timp de 15 ani în tricoul grupării biancoceleste, unde a devenit jucătorul cu cele mai multe prezențe din istoria clubului: „Nu m-am gândit niciodată că voi sta atât de mult timp, a fost un vis frumos. Am fost un copil la prima experiență departe de casă, am venit singur cu o valiză.

Meritul pentru această creștere merge către club. Lazio a ocupat tot timpul locurile fruntașe din clasament și a încercat, în fiecare an, să progreseze. Sunt fericit că am avut șansa să câștig în acest tricou și să devin jucătorul cu cele mai multe prezențe în istoria acestui club minunat.

Sper ca Milinkovic să-mi bată recordul într-o zi, mereu îi spun, va fi un moment frumos pentru toată lumea. Viitorul? Nu m-am decis încă, sezonul este încă lung și prioritatea mea este să rămân focusat pe echipă și să avem rezultate bune până la finalul campionatului”, a mai spus Radu.

În ultimele sezoane, fundașul român și-a pierdut postul de titular în echipa celor de la Lazio, mai exact după ce Maurizio Sarri a preluat echipa. În sezonul 2021-2022, Radu a prins 12 meciuri pentru echipa sa, în campionat și Europa League, iar în acest sezon a fost folosit în doar două partide, ambele în Europa League.

Ștefan Radu, debut pentru Lazio în 2008

Ștefan Radu debutat pentru Lazio pe 30 ianuarie 2008, cu Delio Rossi antrenor, într-un meci cu Fiorentina din Cupa Italiei, disputat pe Artemio Franchi și câștigat de formația biancocelestă cu 2-1.

Radu a marcat de 10 ori pentru Lazio și a mai bifat și alte 24 de assist-uri. Cu Lazio, fundașul a câștigat de trei ori Cupa Italiei și de trei ori Supercupa.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!