EXCLUSIV Ștefan Radu 35 | ”La 16 ani avea o personalitate ieșită din comun”

Stefan Radu Cornel Talnar Dinamo Lazio Italia Ștefan Radu
Daniel Anghel
Data publicarii: Vineri 22 Octombrie 2021, 14:09
Data actualizarii: Vineri 22 Octombrie 2021, 14:12

Ștefan Radu, fundașul român care joacă din 2008 pentru Lazio, a împlinit 35 de ani.

Cornel Țălnar l-a remarcat pe Radu în urmă cu 19 ani. ”Avea o personalitate ieșită din comun la 16 ani”, povestește cel poreclit ”Țânțarul”, fost antrenor la Dinamo, atât la echipa mare, cât și la formația secundă.

„Eu l-am promovat. I-am prezis de atunci un viitor foarte bun, un jucător cu o personalitate ieșită din comun la 16 ani, se vedea că avea calitate în lovirea mingii, în plasament.

  • Ștefan Radu

Mă bucur din suflet pentru el, cred că e cel mai longeviv jucător din România care a jucat la un nivel atât de înalt. La ce fotbaliști avem la ora actuală, e greu să ne gândim că o să mai ajungă unul de talia lui, să joace atâta timp la un asemenea nivel”, a spus Țălnar, pentru www.sport.ro.

Cifrele carierei lui Ștefan Radu

După două sezoane la Dinamo, Radu a făcut pasul la Lazio, echipă care l-a luat, inițial, sub formă de împrumut, iar apoi l-a transferat definitiv pentru 4,7 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

A debutat pentru Lazio pe 30 ianuarie 2008, cu Delio Rossi antrenor, într-un meci cu Fiorentina din Cupa Italiei, disputat pe Artemio Franchi și câștigat de formația biancocelestă cu 2-1.

De atunci au urmat alte 411 prezențe pentru Lazio, care l-au făcut pe Ștefan Radu să devină jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate pentru echipa antrenată în prezent de Maurizio Sarri.

Radu a marcat de 10 ori pentru Lazio și a mai bifat și alte 24 de assist-uri.

Cu Lazio, Radu a câștigat de trei ori Cupa Italiei și de trei ori Supercupa.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!