Probleme pentru Chivu: Un fost arbitru acuza Inter Milano in procesul "Calciopoli!"

Autor: Sport.ro
Vineri 04 Decembrie 2009, 19:01
Probleme pentru Chivu: Un fost arbitru acuza Inter Milano in procesul "Calciopoli!"

Un fost arbitru asistent, martor in procesul "Calciopoli" privind scandalul meciurilor trucate izbucnit in primavara anului 2006, a adus acuzatii la adresa lui Inter Milano, al carui nume nu mai fusese mentionat anterior in legatura cu acest caz.

Rosario Coppola a depus marturie, vineri, la un tribunal penal din Napoli.

Potrivit lui Coppola, citat de agentia Ansa, toate cluburile, mai ales cele "cu greutate" au incercat sa obtina favoruri din partea arbitrilor.

Pana in prezent, gruparea Internazionale Milano, campioana Italiei in ultimii patru ani, nu a fost acuzata in legatura cu scandalul privind trucarea meciurilor.

Rosario Coppola a declarat ca gruparea milaneza a facut presiuni asupra sa pentru a-si "indulci" marturia in fata instantelor disciplinare, dupa eliminarea fundasului columbian al echipei Inter, Ivan Cordoba, la un meci de campionat cu Venezia, la care el fusese delegat. Cordoba fusese eliminat pentru lovirea unui adversar. Presiunea asupra lui Coppola a fost indirecta, prin intermediul fostului responsabil cu delegarea arbitrilor asistenti, Gennaro Mazzei.

"Mazzei m-a sunat. (...) Exista un apel al clubului Inter pentru micsorarea suspendarii lui Cordoba. Trebuia sa spun ca nu a fost vorba chiar de o lovitura, ci de o busculada. Insa nu mi-am schimbat marturia si, incepand de atunci, nu am mai arbitrat niciodata in Serie A", a spus fostul arbitru.

In primavara anului 2006, inregistrarile mai multor mii de convorbiri telefonice au aratat ca numerosi conducatori de club, precum si oficiali ai federatiei italiene si persoane insarcinate cu delegarea arbitrilor au participat la manipularea a zeci de meciuri, mai ales in favoarea clubului Juventus Torino.

Pe baza dosarului "Calciopoli" au fost acordate sanctiuni in plan sportiv, in 2006. Juventus Torino a fost retrogradata in Serie B cu noua puncte penalizare, in timp ce Fiorentina, Reggina, AC Milan si Lazio Roma au ramas in Serie A, dar cu 15, 11, opt si, respectiv, trei puncte de penalizare.

Românii explică de ce pleacă din țară. Până în 2060, am mai putea rămâne doar 12 milioane
BRAT