”Perla” de la Academia Hagi schimbă Serie A cu La Liga! Prețul cerut acum pentru fotbalistul cedat în 2018 pentru 12 milioane de euro

Nemanja Radonjic Academia Hagi Mallorca Torino Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Ianuarie 2024, 14:27
Data actualizarii: Joi 18 Ianuarie 2024, 14:30

Cluburile din Spania privesc în perioada de mercato la echipele din Italia.

Tuttosport anunță că internaționalul sârb Nemanja Radonjic (27 de ani) de la Torino, fost la Academia Hagi, ar putea schimba campionatul în această iarnă: de serviciile sale se interesează Mallorca din La Liga, care însă vrea să mai negocieze asupra prețului cerut pentru transfer, 3 milioane de euro.

Monza, tot din Serie A, este însă și ea în continuare interesată de Radonjic, la fel și un club din Major League Soccer.

Nemanja Radonjic, jucătorul lui Gheorghe Hagi la Academia ”Regelui”

Radonjic, mijlocaș ofensiv sau extremă care între 2013 și 2014 a fost legitimat la Academia Hagi, a jucat cu echipa națională și la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar.

Chiar dacă Radonjic, format de Partizan Belgrad, apare în toate sursele ca fost junior la Academia Hagi, asupra acestui transfer au planat ulterior numeroase semne de întrebare.

Puștiul de atunci Nemanja nu a jucat deloc pentru gruparea lui Gheorghe Hagi și a ajuns în Italia, fiind inițial împrumutat de clubul din România la AS Roma și apoi transferat la Empoli, fără să bifeze însă prezențe la primele echipe.

De la Academia Hagi la Olympique Marseille, Hertha Berlin, Benfica Lisabona și, acum, Torino

Revenirea în țara natală, unde a jucat mai întâi la Cuckaricki și apoi la Steaua Roșie Belgrad, a însemnat practic startul carierei la nivel înalt pentru fostul junior - cel puțin pe hârtie - al Academiei Hagi: debutul la naționala mare a Serbiei (2017), transferul la Olympique Marseille pentru o sumă de cel puțin 12 milioane de euro (2018), meciurile jucate la Campionatele Mondial din 2018 și 2022.

De sezoane bune, Radonjic joacă în marile campionate ale Europei, după împrumuturile de la OM la Hertha Berlin și Benfica Lisabona el ajungând la Torino.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!