valentin mihaila Atalanta Ionut Rada Italia

EXCLUSIV Mihăilă, gata pentru Atalanta lui Gasperini! Cum l-a ajutat Serie B: ”De asta, el și Man au întâmpinat mai multe dificultăți”

Valentin Mihăilă a făcut un pas important în cariera sa. Va juca în Serie A, la Atalanta, una dintre echipele cu pretenții în campionatul italian.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Februarie 2022, 23:55
Data actualizarii: Miercuri 02 Februarie 2022, 00:06

Internaționalul român, care va împlini 22 de ani pe 2 februarie, a fost împrumutat până la finalul sezonului, cu opțiunea unui transfer definitiv în vară. Ionuț Rada, cunoscător al fotbalului italian, unde a evoluat pentru Bari și Andria, crede că Mihăilă va avea foarte multe de învățat la noua sa echipă.

Rada crede că experiența din Serie B l-a ajutat foarte mult pe Mihăilă. ”Sunt antrenamente grele și pe partea fizică, și pe cea tactică”, spune fostul internațional, în dialog cu www.sport.ro.

  • Valentin Mihăilă

Ionuț Rada, despre transferul lui Mihăilă la Atalanta

„Îmi e foarte greu să-l văd în primul ”11”. Mihăilă este un jucător de viteză, poate să vină în a doua repriză ca o soluție, este un câștig foarte mare pentru el, lucrează cu Gasperini, știm foarte bine cum a transformat un club, o echipă și la ce nivel a adus echipă. Va avea multe de învățat. Cred că experiența de la Parma l-a ajutat și din punct de vedere fizic, mental. Clar, trebuie să oferi mai mult. Jucătorul, când merge în străinătate, trebuie să ofere mai mult.

E un ritm foarte bun, cu jucători importanți, sunt echipe importante în Serie B. Este la o echipă de tradiție. În Italia, îmi aduc aminte și la Bari, lucram foarte mult tactic și am înțeles, chiar și la 32 de ani, când am ajuns, cum poți să interpretezi un sistem de joc, cât de mult contează o anumită poziție în funcție de coleg sau în funcție de adversar. 

Acolo, cumva, se făceau mult mai multe antrenamente pe partea asta tactică. Sunt antrenamente grele și pe partea fizică, este un fotbal intens, pe forță, un fotbal dificil. De asta, și Mihăilă, și Man, au întâmpinat mai multe dificultăți în Serie B decât în Serie A”, a spus Ionuț Rada, pentru www.sport.ro.

Dacă Atalanta îl va transfera definitiv pe Mihăilă în vară, atunci Universitatea Craiova ar urma să încaseze aproximativ 800.000 de euro, sumă ce reprezintă 10% din transfer.

13 meciuri a jucat Mihăilă pentru Parma în acest sezon din Serie B. Cu Atalanta, Mihăilă va evolua în șaisprezecimile Europa League, unde se va duela cu grecii de la Olympiakos.

Șase milioane de euro este cota de piață a lui Valentin Mihăilă, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

Modifică setările cookies