Italia

Juventus si Lazio revin in lupta pentru titlul de campioana! Cand se reia Serie A

O decizie finala cu privire la data de la care se vor relua meciurile din Serie A va fi luata joi. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Mai 2020, 16:43
Data actualizarii: Luni 25 Mai 2020, 16:44

Ministrul Sportului din Italia a anuntat ca Serie A va fi reluata pe 13 sau, cel tarziu, pe 20 iunie. Spre deosebire de Franta, care a declarat-o campioana pe PSG fara a relua competitia, Italia urmeaza exemplul Germaniei si va reveni la fotbal. Federatia italiana isi doreste ca actualul sezon sa se incheie pana pe 20 august, pentru ca de la 1 septembrie sa poata incepe, cel mai tarziu, sezonul 2020/21. 

Ministrul italian a declarat ca sunt in discutie 2 date posibile privind reluarea meciurilor din Serie A. "Avem protocolul pentru reluarea sezonului si este unul similar celui pentru revenirea la antrenamente. Aceasta situatie deosebita (n.r. criza pandemica) ne-a aratat niste probleme esentiale din lumea fotbalului, de aceea vom avea parte de o reforma generala care va avea loc pana la sfarsitul verii."

Reamintim ca actualul sezon italian de fotbal a fost intrerupt incepand din luna martie, din cauza pandemiei de coronavirus. In momentul intreruperii competitiei, Juventus se afla pe primul loc al clasamentului, cu 63 de puncte, cu doar un punct peste Lazio, ocupanta pozitiei secunde. 

Daca fotbalul italian va reveni la mijlocul lunii iunie, Serie A va fi cea de-a treia competitie europeana care se va relua, dupa Bundesliga, care a revenit pe 16 mai, si La Liga, care va reincepe pe 8 iunie, conform unui anunt al guvernului spaniol. 

Modifică setările cookies