Higuain, cel mai bine platit jucator din Serie A! Diferente uriase fata de Premier League si Spania! Ce salarii au italienii

Higuain, cel mai bine platit jucator din Serie A! Diferente uriase fata de Premier League si Spania! Ce salarii au italienii

Higauin e cel mai scump transfer din istoria Serie A, de la Napoli la Juventus pentru 90 de milioane de euro. 

Atacantul argentinian Gonzalo Higuain, care s-a transferat in aceasta vara de la SSC Napoli la Juventus Torino, in schimbul sumei de 90 milioane euro, este cel mai bine platit jucator din campionatul de fotbal al Italiei, cu un salariu net de 7,5 milioane euro pe sezon.

Higuain a reusit sa-l devanseze pe internationalul italian Daniele De Rossi, care incaseaza 6,5 milioane euro pe an la AS Roma, in timp ce pozitia a treia este ocupata de bosniacul Miralem Pijanic, o alta noua achizitie a lui Juventus, caruia torinezii au acceptat sa-i achite 4,5 milioane euro pe sezon.

Potrivit cifrelor dezvaluite de Gazzetta Dello Sport, valoarea totala a salariilor jucatorilor din Serie A va atinge in sezonul 2016-2017 valoarea record de 985 milioane euro, cu 100 milioane in plus fata de sezonul precedent (882).

Desi par destul de ridicate, salariile fotbalistilor din Italia sunt net inferioare celor din alte campionate puternice ale Europei, precum cele ale Angliei, Frantei sau Spaniei. Astfel, francezul Paul Pogba, transferat recent de la Juventus la Manchester United, primeste un salariu de 14 milioane euro pe an la gruparea de pe Old Trafford, aproape dublu decat cel incasat de Higuain la echipa torineza. 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO

Peste 7.000 de oameni și-au cumpărat vechime în muncă. Ce trebuie să facă românii care vor să procedeze la fel
BRAT
Modifică setările cookies